Na brněnské Riviéře začala rekonstrukce bazénů

Zdroj
Zdeněk Meitner
Vložil
ČTK
23.09.2017 09:45
Brno

Brno - Brněnské koupaliště Riviéra již obsadili dělníci se sbíječkami a bagry a zahájili tři čtvrtě roku trvající rekonstrukci za 214 milionů korun. Do konce května by měly být v bazénech, které mají na délku celkem téměř půl kilometru, nerezové vany. Přibudou také nové atrakce, vedle drobných vodních a podvodních prvků bude v areálu tobogán a skluzavka, řekl dnes na tiskové konferenci ředitel městské společnosti Starez Martin Mikš. Rekonstrukce je nutná kvůli havarijnímu stavu bazénů, ze kterých unikalo denně až 200 metrů krychlových vody.


Životnost nových bazénů je několik desítek let a jejich výhodou je to, že není nutná téměř žádná údržba. Díky tomu klesnou provozní náklady, zvýší je však zase náklady na elektřinu na provoz atrakcí. Rekonstrukce čeká také rozvody vody a filtry.

Dvě větší atrakce jsou maximum, které bylo možné na Riviéru umístit, protože architekti byli proti větším zásahům do podoby unikátního přírodního areálu mezi tokem Svratky a jejím slepým ramenem. Koupaliště patří k největším přírodním rekreačním městským areálům v Česku. Součástí jsou tři bazény, na krajích plavecký a dětský, uprostřed velký bazén s hloubkou zhruba metr až metr a půl. Voda se čerpá ze slepého ramene Svratky a v suchém období i z veřejného vodovodu.

"Do budoucna bychom chtěli postupně také opravovat chodníky. Uvažujeme také o zavlažování trávníků, protože když je sucho, stává se, že tráva je tak sežehnutá, že lidé leží v podstatě na hlíně," řekl Mikš.

Ve zkušebním provozu by se mělo koupaliště otevřít příští rok v červnu a pokud bude vše v pořádku, na konci školního roku zahájí běžnou letní sezonu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články