Děčínští zastupitelé schválili prodej areálu Maxičky firmě Armex

Vložil
ČTK
22.09.2017 08:50
Děčín



Děčín - Děčínští zastupitelé dnes schválili prodej rekreačního areálu Maxičky obchodníkovi s ropnými oleji Armex Oil za 15,1 milionu korun. Smlouvu obě strany podepíšou do měsíce. Nový vlastník musí na základě věcného břemene zajistit provozování lesoparku a přírodního koupaliště.


Děčínská společnost Armex Oil chce chátrající komplex o rozloze 12.000 metrů čtverečních opravit a zhruba za tři roky otevřít. Společnost to uvedla ve zprávě zaslané ČTK.

Projekt počítá s přestavbou objektu na luxusní hotel s šedesáti dvoulůžkovými pokoji, jehož součástí budou dvě restaurace, wellness a fitness. "Naší snahou je citlivě propojit historii hotelu se soudobými požadavky na luxusní služby," uvedl spolumajitel skupiny Armex Group Hynek Sagan. "Současně připravujeme obnovu přilehlého lesoparku včetně přírodní plovárny u rybníka se souvisejícími službami nejen pro hotelové hosty, ale i pro veřejnost," doplnil.

Architektonická studie je již dokončena. V současné době firma pracuje na projektové dokumentaci a veškerých podkladech potřebných pro vydání stavebního povolení. Samotné práce mají začít na podzim 2018. Náklady na rekonstrukci areálu společnost odhaduje na 300 milionů korun.

Hotelový komplex v bývalé lesnické osadě v blízkosti Tiských stěn a děčínského Sněžníku byl vyhledávaným rekreačním místem již za první republiky. Po druhé světové válce jej získal stát a bylo v něm například rekreační středisko ministerstva vnitra. Po roce 1989 se areál a hotel dostal do vlastnictví města.

Děčín se pokoušel areál prodat od roku 2007. Tehdy byla cena 27 milionů korun. Na základě nového posudku radnice loni snížila cenu na 23,1 milionu, přesto se do dražby na jaře nikdo nepřihlásil. Pak cena klesla na 15,1 milionu korun, Armex Oil byl jediným zájemcem v dohadovacím řízení.

Na obchodu se sice obě strany dohodly už před rokem, musely ale vyřešit řadu právních náležitostí. "Vzhledem ke komplikovaným majetkoprávním vztahům byla příprava dokumentace zásadně obtížnější, než obě strany předpokládaly. Časový harmonogram podpisu smluv je adekvátní významu prodávaného majetku a velikosti budoucích investic do obnovy celého komplexu," uvedl Sagan.
0 komentářů
přidat komentář