Přeměna prostoru u metra C Ládví začne v březnu 2018

Vložil
ČTK
18.09.2017 18:40
Praha



Praha - Přeměna prostoru u stanice metra C Ládví začne v březnu příštího roku. Původně měla začít do konce letošního roku. Zpoždění způsobil chybějící souhlas rytířského řádu křížovníků, kterým patří jeden z pozemků. Neúplná je také dokumentace nutná pro dopravní podnik (DPP). ČTK to dnes řekl starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD). Na Ládví má být nově upravené náměstí, prostor pro trhy nebo kašna.


"Problém není v tom, že by křížovníci s přeměnou nesouhlasili, ale v tom, že potřebují souhlas z Říma, tento proces je bohužel zdlouhavý," řekl Petrus. Chybějící souhlas brání radnici získat územní rozhodnutí a stavební povolení.

Další problémy radnice řeší s neúplnou dokumentací pro DPP v souvislosti s metrem. "Je potřeba doplnit ještě některé dokumenty," řekl starosta.

V říjnu letošního chce úřad podle Petruse vypsat tendr, v němž bude hledat stavební firmu, která úpravu prostoru provede. "Byl bych rád, kdyby samotná stavba začala v březnu 2018. Do té doby bych rád, aby se na Ládví vrátily farmářské trhy," řekl Petrus.

U stanice metra vznikne nové velké náměstí, na kterém budou pořádány kulturní akce, pak i malé náměstí nebo místo pro trh. Postavena tu bude kašna, vysázena nová zeleň a vztyčen památník architekta přilehlého sídliště Viktora Tučka. V první fázi přestavby vznikne velké náměstí. Náklady na přestavbu ještě nejsou dány, předběžně ale radnice počítá s asi 40 miliony korun bez DPH.
0 komentářů
přidat komentář

Související články