Křižovatky architektury 2017: Může architektura měnit svět?

Špičkový mexický architekt Alberto Kalach přijal pozvání do Prahy

Zdroj
Eva Pácaltová, manažerka konferencí a soutěží ABF
Vložil
Tisková zpráva
16.08.2017 14:20
Alberto Kalach

Vážení příznivci architektury, dovolte nám, abychom vás pozvali na 9. ročník Křižovatek architektury, na kterých se 21. září 2017 v PVA EXPO PRAHA představí mexický architekt Alberto Kalach.

Alberto Kalach
je znám svým velkým vlivem na mladou jihoamerickou architektonickou scénu svým nekompromisním přístupem k problematice ekologie a krajiny. Tvoří domy v souzvuku s přírodou, jeho stavby jsou plné zeleně, citlivě umístěny v přírodním rámci. Pracuje s vodou, uvědomuje si její úbytek a navrhuje řešení. Zabývá se i problematikou územního plánování. Jeho vliv je dnes již globální. Spolupracuje s předními světovými umělci mexického původu doma i v zahraničí. Jeho monografie jsou vydávány po celém světě.
Přednášku s navazující diskuzí moderuje Adam Gebrian, propagátor a kritik architektury.

„Architektura je jediným lidským nástrojem pro obydlování světa. Obydlováním měníme naše okolí a životní prostředí, měníme i způsob, jakým svět obýváme a užíváme.“
Alberto Kalach, mistr mexické architektury

Přijďte se inspirovat a zapojte se do diskuze o současné architektuře a jejím vlivu na život kolem nás! Vstup zdarma na základě registrace. Vygenerovaná vstupenka slouží zároveň jako čestná vstupenka na veletrh FOR ARCH v den konání akce.

Partneři: Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, Národní technické muzeum, FOR ARCH, PVA EXPO PRAHA
Záštita: MMR, MŽP, MK, SMO ČR, Praha
Odborná záštita: ČKA, ČKAIT
Mediální partneři: ČRo – Radiožurnál, Moderní obec, archiweb.cz, ARCHITECT+, ERA21, ASB, Střechy-Fasády-Izolace, Stavitel, EARCH., PROPAMÁTKY, PRO města a obce, Skypaper
Spoluorganizátor: Technická univerzita v Liberci
Organizátor: ABF

Více informací >

Související články