O demolici budovy Hold v Mělníku referendum nerozhodne

Vložil
ČTK
27.06.2017 10:55
Mělník



Mělník - O demolici budovy Hold na náměstí Karla IV. v Mělníku referendum nerozhodne. Zastupitelé jeho vyhlášení v pondělí neschválili, kromě jiného kvůli vysokým nákladům na referendu, které by byly zhruba půl milionu korun. "Druhý argument je to, že se tím zbavujeme naší zastupitelské role," řekl dnes ČTK místostarosta Mělníka Petr Volf (Mělničané). Demolicí se ve čtvrtek budou zabývat mělničtí radní, měli by mimo jiné i řešit termín, kdy o demolici rozhodnou přímo zastupitelé.


Bourání stavby by mohlo začít nejdříve příští rok, podle odhadů náklady mohou přesáhnout deset milionů korun.

Vedení města chtělo referendum o demolici uspořádat souběžně s podzimními parlamentními volbami. Veřejnost chtěli někteří zastupitelé zapojit, protože ani jedna ze stran neměla demolici v programu při posledních komunálních volbách. Aby bylo referendum platné, muselo by v něm podle zákona hlasovat alespoň 35 procent mělnických voličů.

Nedostavěná budova zvaná také Teherán nebo Amerika pochází z doby socialismu. Její přestavba by byla nákladná a bylo by obtížné stavbu přizpůsobit aktuálním požadavkům, proto radnice uvažuje o demolici a nové výstavbě, se kterou by mohl pomoci soukromý investor. Nyní existuje několik variant, ale podmínkou je, aby prostory na náměstí sloužily především veřejnosti.

Náměstí se má v následujících letech zcela proměnit, radnice dala zpracovat na úpravy studii, která se ještě bude upravovat podle připomínek odborníků i občanů. Poté dá město připravit projekt.
0 komentářů
přidat komentář

Související články