Chrudim váhá, zda usnadnit dostavbu hotelu Bohemia

Vložil
ČTK
22.06.2017 08:25
Chrudim

foto: Chrudimské noviny

Chrudim - Chrudim odložila rozhodnutí o tom, zda před rozestavěným hotelem Bohemia vznikne podzemní, nebo levnější nadzemní parkoviště. Město požádalo o výjimku, chce stavět levnější parkování. ČTK to dnes řekl místostarosta Jan Čechlovský (ODS).


Společnost Homa holding přerušila práce na modernizaci hotelu v roce 2013 kvůli kauze s dotacemi. Město hodlá s investorem dál jednat. Místostarosta by dal přednost podzemní variantě, zastupitelé se v názorech liší.

"Jsem přesvědčen, že by tam mělo být podzemní parkoviště. Debatujeme s lidmi o tom, že není možné donekonečna rozšiřovat parkoviště na povrchu. Ubíráme tím zeleň, další prostory. A že je na čase strkat auta pod zem," řekl Čechlovský.

Modernizace hotelu začala v lednu 2013, dokončena měla být v srpnu téhož roku. Po přestavbě se měla zvýšit ubytovací kapacita a rozšířit restaurace a měl vzniknout nový kongresový sál až s 250 místy. Celkové náklady se odhadovaly zhruba na 90 milionů korun včetně vybavení.

Dokončení přestavby zdrželo policejní vyšetřování. Krajský soud letos potrestal pět lidí a firmu Holding homa za pokus o dotační podvod. Firma Homa holding evropské dotace nedostane a podzemní dvoupatrové parkoviště je pro ni jako pro investora drahé. Chrudim už v minulosti přispěla na přeložku inženýrských sítí, zatím jen polovinou ze slíbeného 1,5 milionu korun. Vyplacení druhé půlky odložila, než bude podzemní parkoviště zkolaudované.

"Já preferuji, aby tady nebylo to torzo hotelu a díra v zemi. Je to u kruhové křižovatky, kde je takový provoz, že mi nadzemní parkoviště až tak nevadí," řekl místostarosta Jaroslav Trávníček (ČSSD).
0 komentářů
přidat komentář

Související články