Kongresové centrum vybere na začátku července vítěze soutěže na dostavbu

Vložil
ČTK
21.06.2017 08:20
Praha

foto: www.prague.eu

Praha - Kongresové centrum Praha (KCP) vybere první červencový víkend vítěze architektonické soutěže na dostavbu budovy. Nová hala bude stát na jižní straně centra. Hotová má být do roku 2020 a náklady jsou odhadovány na 300 milionů korun. Novinářům to dnes řekli zástupci KCP. Centrum také chystá opravy interiérů a dokončilo rekonstrukci kotelny a klimatizace. V budoucnu také změní logo.


"Nyní se koná druhé kolo architektonické soutěže a vyhodnoceno bude o prvním červencovém víkendu. Příští rok bychom rádi požádali o stavební povolení,"
řekla obchodní a marketingová ředitelka KCP Lenka Žlebková.

Hala bude multifunkční. "Měli jsme jasný požadavek na velikost výstavní plochy, protože co nás trápí, je právě nedostatečná plocha výstavních prostor. Požadavek byl minimálně 5000 metrů čtverečních," řekla Žlebková. Hala má být využívána pro výstavy, ale i firemní či sportovní akce nebo koncerty. V zadávací dokumentaci podle Žlebkové bylo uvedeno také to, že ji má být možné rozdělit a využít pro několik akcí.

Severní terasa směrem k Nuselskému údolí zastavěna nebude. V minulosti se objevily plány, že nová hala má být právě tady. Od toho KCP upustilo.

Kromě dostavby haly chystá centrum další investice do budovy. Zlepšit se má interiér, kde budou nové koberce, vyměněny dveře, opraveny stěny nebo toalety. Proměnou projdou i technologie a kompletně bude v KCP nová wi-fi síť, nové kabely, datové zásuvky a další peníze dá centrum do digitálního navigačního systému. Investuje i do bezpečnosti, kdy v budově bude lepší kamerový systém. Většina prací má být hotova do letošního listopadu, kdy se bude v KCP konat kongres Mezinárodní kongresové asociace (ICCA). KCP bude mít podle ředitele Romana Ray Strauba také nové logo.

Dokončena již byla rekonstrukce kotlů a klimatizace, která vyšla na 130 milionů korun. Podle Žlebkové nyní systém funguje podle aktuální vytíženosti jednotlivých sálů a je v provozu jen pro ty, v nichž se koná nějaká akce. Na tento systém mají být napojena v budoucnu nová led světla.

Součástí KCP je spolu s hotelem Holiday Inn také Business Centrum Vyšehrad. Kapacita prostor centra umožňuje konání kongresů až pro 9300 účastníků ve více než 50 sálech, saloncích a jednacích místnostech. Samotné centrum zaměstnává 180 lidí, dalších 65 jich pracuje v hotelu.

KCP, původně Palác kultury, se stavělo od roku 1976 pět let, mimo jiné pro sjezdy tehdy vládnoucí komunistické strany. Patří údajně k nejméně oblíbeným pražským stavbám, podle odborníků ale třeba akustika Kongresového sálu patří k nejlepším na světě.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Kongresové centrum
Vojta
21.06.17 11:44
zobrazit všechny komentáře

Související články