Obchodní centrum Odra v Ostravě-Výškovicích nevznikne

Vložil
ČTK
24.05.2017 12:50
Praha



Ostrava - Společnost 3E Projekt zastavila projekt na výstavbu Obchodního centra Odra v Ostravě-Výškovicích. Centrum mělo vzniknout uprostřed sídliště na místě stejnojmenného nákupního střediska, které bylo předloni zbouráno. Podle firmy už jsou tam ale poptávka a trh nasyceny. Společnost 3E Projekt to oznámila v tiskové zprávě.


Vybudování střediska mělo původně stát téměř 500 milionů korun, loni firma oznámila, že projekt přehodnotila a náklady snížila na polovinu. "Na základě výběrového řízení byl upřesněn rozpočet stavby. Také jsme oslovili potenciální zájemce o pronájem obchodních prostor v obchodním centru. Po vyhodnocení celkové poptávky a nasycenosti retailového trhu v Ostravě a okolí jsme nuceni celý projekt přehodnotit a v tuto chvíli pozastavit na neurčito," uvedl nyní ředitel správy majetku společnosti 3E Projekt Martin Výtisk.

Poptávka po podobných stavbách se podle firmy změnila. "V době, kdy se v lokalitě nachází nově zmodernizovaný supermarket Hruška, zde nemá smysl budovat další obchodní dům," uvedl Výtisk.

Společnost ale podle něj bude hledat pro pozemky po středisku Odra jiné využití. "Nový záměr by měl lépe vyhovovat současné situaci v lokalitě a přáli bychom si, aby byl pro obyvatele Ostravy-Výškovic přínosnější než původně zamýšlené obchodní centrum," uvedl Výtisk.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
???
aldar
24.05.17 01:58
zobrazit všechny komentáře

Související články