Nový tendr na opravu rakovnického bazénu potrvá zhruba pět měsíců

Vložil
ČTK
28.04.2017 08:25
Žďár nad Sázavou

Rakovník - Nový tendr na opravu rakovnického bazénu za zhruba 180 milionů korun potrvá zhruba pět měsíců. Město ten původní zrušilo kvůli formálním náležitostem, které nesplnil jeho vítěz. Město nyní čekalo, zda se do uplynutí zákonných lhůt účastníci neodvolají k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), což se nestalo. Město tak může vypsat nový tendr. Protože nabyla účinnosti novela zákona o veřejných zakázkách, bude upravena i podoba tendru. Novinářům to dnes řekl starosta Rakovníka Pavel Jenšovský (ČSSD).


"Zadání zakázky podle nového zákona je pro nás výhodnější z důvodu, že staré zadání zákona nám neumožňovalo stanovit horní hranici zakázky, přes kterou nejsme finančně ochotni jít," uvedl Jenšovský. Nový zákon už to umožňuje.

Bazén je od loňského srpna uzavřený kvůli špatnému technickému stavu. Kompletní modernizace měla začít letos v únoru a skončit příští rok. Nyní vedení města předpokládá, že práce začnou ještě letos, v případě odvolání k ÚOHS však hrozilo výrazně větší zpoždění. Zimní měsíce pro práce nevadí, bude možné provádět například bourací práce.

Pro letní koupání nebudou moci Rakovničtí využívat ani letní bazén, který sousedí s tím krytým, protože jsou napojeny na stejné, nyní odstavené technologie. Ve městě ještě funguje Tyršovo koupaliště, do kterého radnice letos investuje několik milionů korun.

Opravu krytého bazénu město zaplatí částečně z přebytků hospodaření z minulých let, částečně z letošního rozpočtu a částečně z úvěru, který si bude pro tento účel brát.
0 komentářů
přidat komentář

Související články