V Brně-Žabovřeskách vznikne sportovní hala

Zdroj
Lenka Horaková
Vložil
ČTK
24.04.2017 15:30
Brno

ZŠ Sirotkova
Brno - V městské části Brno-Žabovřesky vznikne za 60 milionů korun sportovní hala. Bude v areálu ZŠ Sirotkova místo tělocvičny, která je v nevyhovujícím stavu a zbourá se. Novinářům to dnes řekl místostarosta Žabovřesk Filip Leder (KDU-ČSL). Podle něj stavba začne letos v květnu a skončí v příštím roce na jaře. Hala poslouží žákům ze školy, kteří teď nemají dostatek prostoru, i veřejnosti.


Město poskytlo na stavbu 40 milionů korun, zbylých 20 milionů radnice získala z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. "ZŠ Sirotkova je naše největší škola a má kapacitu 730 dětí. Mají jednu větší a jednu malinkou tělocvičnu a kapacitně jim to nestačí. Problémy sehnat místo na sport mají i obyvatelé z okolí," uvedl Leder.

Proto se současný objekt zbourá. "Místo něj vznikne dvoupodlažní budova. Dolní tělocvična bude mít velikost standardního basketbalového hřiště a nahoře bude tělocvična menší a ještě dvě učebny, jejichž spojením může vzniknout přednáškový sál pro 100 osob," doplnil Leder. Chybět nebude ani kompletní zázemí, jako nářaďovny, šatny nebo posilovna.

Podle primátorova náměstka Petra Hladíka (KDU-ČSL) se bude moct hrát v hale i soutěžní basketbal. "V Brně máme celou řadu významných sportovců, ale kvalita sportovišť je často tristní. Hala podobných rozměrů nebyla v Brně postavena 15 let. Sportoviště může výrazně zlepšit podmínky pro výuku tělesné výchovy a možnosti pro brněnské sportovní kluby, ale bude sloužit i k rekreačnímu sportování široké veřejnosti," uvedl Hladík.
0 komentářů
přidat komentář

Související články