Stavba hudebního altánu v Poděbradech se opět odkládá

Vložil
ČTK
23.03.2017 16:35
Poděbrady

Poděbrady - Stavba hudebního altánu v centrálním parku, kterou Poděbrady na Nymbursku plánují od loňského léta, se opět odkládá. Původní plány počítaly se začátkem stavby na podzim loňského roku, dalším termínem bylo letošní jaro. Kvůli nutnosti posunout altán o šest metrů jinam se ale termín zahájení stavby opět změnil, začít se má letos na podzim. ČTK to dnes řekl starosta Poděbrad Ladislav Langr (Volba pro Poděbrady).


Nový hudební altán má stát přes šest milionů korun, nahradí nevzhlednou mobilní scénu, která je v centrálním lázeňském parku nyní. Podle starosty mají hudební altány všechna lázeňská města. Bývají jedním ze znaků města a centrem kultury.

Proti stavbě se loni odvolal jeden z účastníků stavebního řízení, zdůvodnil to tím, že hudba by ho rušila na zahradě. Středočeský kraj, ke kterému bylo odvolání podáno, v půlce září stížnost zamítl. Původně plány počítaly se zahájením stavby do konce tohoto roku a otevřením altánu před nadcházející lázeňskou sezonou. Město dosud nemá vybraného ani zhotovitele stavby, není tak známa přesná cena projektu. "Nechápeme, proč se dotyčný odvolal, protože teď tam ta hudba stejně hraje," komentoval věc Langr.

Kvůli nevyhovujícímu počasí se tak město nakonec rozhodlo přesunout začátek prací na jaro letošního roku. Podle starosty hrozilo riziko, že nebude možné začít stavět ani na jaře. "Potřebujeme mít stavbu včetně okolních úprav dokončenou před zahájením lázeňské sezony, tedy do 30. dubna," řekl ČTK již dříve Langr. Jeho obavy se nakonec vyplnily, jelikož je nutné posunout celou stavbu o šest metrů jinam. "Hudební altán po dohodě všech stran musí být posunut osově asi o šest metrů. A tím pádem se v současné době upřesňuje stavební řízení," řekl Langr. Doufá, že na podzim se již věc podaří a práce budou moci začít.

Poděbradská Libenského kolonáda vznikla ve třicátých letech minulého století podle návrhu architekta Vojtěcha Kerharta. Jde o jednu z více než dvaceti kulturních památek ve městě.
0 komentářů
přidat komentář

Související články