Znojmo nabídne developerům lokalitu Malá Louka o třetinu levněji

Vložil
ČTK
22.02.2017 16:30
Znojmo

Znojmo - Znojmo nabídne developerům lokalitu Malá Louka pro stavbu bytových domů o třetinu levněji, než ji nabízelo dvakrát neúspěšně loni. Více než pětihektarový pozemek tak bude k mání za 65,7 milionu korun. Podmínkou je, že developer musí respektovat regulační plán pro výstavbu domů, v nichž má být 266 bytů, řekla ČTK mluvčí města Zuzana Pastrňáková.


Snížení ceny schválili koaliční zastupitelé, záměr musí ještě projít radou. Na úřední desku město záměr vyvěsí pravděpodobně v polovině března.

K zastavění bytovými domy je Malá Louka určená už několik let. Jde o lokalitu u ulic Brněnská a Vídeňská. Regulační plán předpokládá stavbu 14 domů a potřebné infrastruktury.

Snížená cena vychází z nového znaleckého posudku, který vzal v potaz i předchozí nezájem. "Posudek dále rozdělil pozemky na bytovou zástavbu a na vybudování dopravní infrastruktury a veřejného prostranství. Minimální nabídková cena určená znalcem je ještě o deset milionů nižší, než je minimální cena, na kterou zastupitelé kývli," uvedla Pastrňáková.

Stejně tak se snaží město prodat developerům menší lokalitu pod Městským lesíkem. Neúspěšně se o to Znojmo pokoušelo třikrát, nakonec také snížilo cenu, v tomto případě o čtvrtinu. Lhůta pro podání nabídek končí tento týden v pátek, kdy bude zřejmé, zda nějaký investor projevil zájem.

Podle opozice by o lokality mohl být větší zájem, za problém však považuje staré studie a regulační plány, na nichž současné vedení města trvá. Prosazují stavbu bytů místo rodinných domů, po nichž je prý ve městě větší zájem. "Pro Městský lesík vznikla studie před rokem 2010 a plánovaná výstavba v Malé Louce odpovídá sídlištím z 90. let," míní zastupitel Jiří Kacetl (Pro Znojmo).
0 komentářů
přidat komentář

Související články