Českobudějovická VŠTE plánuje stavbu koleje pro 300 studentů

Vložil
ČTK
14.02.2017 18:20
České Budějovice

foto: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

České Budějovice - Českobudějovická Vysoká škola technická a ekonomická (VŠTE) hodlá postavit novou ubytovací kolej pro 300 studentů. Náklady na projekt budou v desítkách milionů korun. Stavba má začít na jaře příštího roku. VŠTE loni získala pozemky v okolí školy o rozloze přibližně 11.000 metrů čtverečních. ČTK to řekl mediální zástupce VŠTE Zdeněk Zuntych. Škola má nyní pro studenty k dispozici 54 lůžek.


"Byla to příležitost, strategická investice, kterou jsme využili," řekl o koupi pozemku rektor školy Marek Vochozka. Nová kolej původně měla stát na jiném místě. Vedení VŠTE ale rozhodlo, že objekt vznikne na nově získaných pozemcích. "Sice se tím vše zhruba o rok odsunulo, ale chceme, aby zamýšlené stavby areál smysluplně doplnily a vytvořily příjemný urbanistický celek, v němž bude pulzovat čilý akademický život," uvedl. Součástí koleje by mělo být mimo jiné fitness centrum nebo kavárna.

VŠTE rovněž dokončila přípravu na stavbu druhé etapy centrálních laboratoří. Ta by měla začít do roku 2020. Další z chystaných investic se týká výukového a laboratorního zázemí pro Ústav znalectví a oceňování, který do budoucna očekává vlastní akreditaci navazujícího magisterského studia. Celkově se náklady na všechny projekty budou pohybovat v řádech desítek milionů korun. "Část se jich snažíme získat z programů Evropské unie, především však spoléháme na vlastní prostředky, plynoucí z dobrého, efektivního hospodaření školy," řekl kvestor VŠTE Jaromír Vrbka.

VŠTE, která patří do sítě veřejných vysokých škol, navštěvuje zhruba 4400 studentů v řádné a kombinované formě studia.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
pecka
budweiser
15.02.17 12:05
zobrazit všechny komentáře

Související články