V České Třebové se zřítila střecha sportovní haly

Vložil
ČTK
15.01.2017 15:00
Česká Třebová - V České Třebové na Orlickoústecku se dnes večer zřítila střecha nově otevřené sportovní haly. Nikdo nebyl zraněn. Budova je uzavřená, příčinu pádu vyšetřují policisté, řekla ČTK mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková. Halu nechal postavit za 58 milionů korun Pardubický kraj. Podle hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického (ČSSD) se v době havárie budově konal turnaj florbalistů.


"Před 21:00 se začaly propadat vazníky a ten tlak postupoval přes celou halu až se to propadlo úplně celé," řekl Netolický. Hala byla podle něj zkolaudovaná 2. ledna. "Já osobně budu odmítat jakoukoliv diskusi, že příčinou byla souvislost se sněhem, takováto konstrukce musí vydržet nesrovnatelně větší nápor," řekl Netolický, podle kterého je v České Třebové odhadem kolem 40 centimetrů sněhu. Hejtmanství svolalo na neděli poradu, na které chce celou situaci řešit. Netolický dnes pouze řekl, že bude trvat na potrestání viníka.

Halu hejtmanství postavilo v areálu Vyšší odborné školy a Střední školy technické v České Třebové. Kromě studentů měly halu využívat i sportovní kluby zaměřené na florbal, volejbal a basketbal. Hejtmanství uvedlo, že nová hala má obdélníkový půdorys o rozměrech přibližně 51 krát 26 metrů. V zázemí vzniklo šest šaten, dohromady pro 72 sportovců, a sprchy.
0 komentářů
přidat komentář

Související články