Kancelář veřejného ochránce plánuje novou přístavbu

Vložil
ČTK
09.12.2016 18:20
Brno

foto: www.ochrance.cz

Brno - Kancelář veřejného ochránce práv plánuje stavbu dalšího objektu, investice si vyžádají zhruba 32 milionů korun. Začátek stavby, která naváže na sídlo budovy veřejného ochránce práv v Údolní ulici, je v plánu ve druhém čtvrtletí 2017, hotovo by mělo být v roce 2019. ČTK to dnes řekl vedoucí kanceláře Pavel Pořízek.

Půjde o třípodlažní objekt, kdy jedno podlaží bude využité jako podzemní parkoviště a ve druhých dvou budou kanceláře, prostory pro dětskou skupinu Motejlci a jednací místnost. Ve spojovací části vznikne prostor pro knihovnu a archiv. Zastavěná plocha přesáhne 580 m².

"Důvodem přístavby je to, že v posledních letech se opakovaně rozšířila působnost veřejného ochránce práv a s tím byl spojený nárůst počtu zaměstnanců," řekl Pořízek. Uvedl, že v roce 2005 v kanceláři pracovalo 86 zaměstnanců, nyní jich je 127. Zvyšující se počet zaměstnanců se podle Pořízka dosud řešil přestavbou současných prostor, což ale nebylo vždy ideální. Přibývalo lidí v jednotlivých kancelářích, místa ubývalo. "Současná kapacita kancelářských a dalších prostor už zcela nevyhovuje současným potřebám a negativně se odráží na chodu a fungování kanceláře," uvedl Pořízek.

Díky přístavbě se podle Pořízka zvedne počet kancelářských míst o 38, z toho 28 jich bude v nové přístavbě. Přibude také 19 stání v podzemních garážích. Kapacita knihovny se zvýší ze 44 na 84 m². Současně s novým umístěním knihovny vznikne nový archiv o ploše 57 m².

"V současné době je již vydáno územní rozhodnutí a stavební povolení přístavby a jsou realizovány přípravné práce," řekl vedoucí kanceláře. Pro financování stavby kancelář použije peníze, které uspořila v předchozích letech. "Další případně potřebné investiční prostředky spojené s přístavbou budou pokryty z prostředků na léta 2017 až 2019," uvedl Pořízek.

V brněnské Údolní ulici sídlí Kancelář veřejného ochránce práv od roku 2001, kdy pro své účely opravila budovu, která původně sloužila jako sídlo Komunistické strany Československa okresu Brno-venkov. Později ji používala brněnská fakultní nemocnice. Rekonstrukce si tehdy vyžádala zhruba 90 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář