V Příbrami končí rekonstrukce kina, veřejnosti se otevře v neděli

Vložil
ČTK
08.12.2016 08:05
Příbram



Příbram - V Příbrami končí rekonstrukce kina, která umožní promítání filmů ve formátu 3D a měla by i zvýšit komfort diváků. Zmodernizované kino se znovu otevře veřejnosti tuto neděli, kdy se bude promítat pohádka Anděl Páně 2 a dobrodružný film Fantastická zvířata a kde je najít. ČTK to dnes řekla Anna Čiperová, zástupkyně ředitele příbramského divadla, pod nějž provoz kina spadá.


Práce na rekonstrukci začaly letos v září. Úprava hlediště bez DPH vyšla podle dřívějších informací radnice na 2,9 milionu korun a dodávka a montáž nových sedadel na 1,2 milionu Kč. Město získalo na sedadla dotaci ze Státního fondu kinematografie ve výši 350.000 Kč. Dále bylo za 300.000 korun pořízeno nové promítací zařízení pro 3D režim a další příslušenství a za 200.000 Kč nové plátno pro 2D a 3D promítání.

Rekonstrukce musela být několikrát odložena, na některých místech pod hledištěm a promítací kabinou se objevily možné problémy se statikou. Na základě geofyzikálního a geologického průzkumu bylo rozhodnuto o sanaci podloží. Modernizace kina se odkládala už dříve kvůli projektové dokumentaci, která se nelíbila hasičům a musela se předělávat.

Příbramské kino bylo už v minulosti digitalizováno, na trojrozměrné filmy ale diváci museli jezdit jinam. Svá kina v minulosti modernizovala i další středočeská města. Jejich provozovatelé tvrdí, že po přechodu na digitální technologii nebo 3D formát se zvýšila návštěvnost i tržby. Diváky na představení navíc lákají ceny vstupenek, které jsou nižší než v pražských multiplexech.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Dost neštastné,
Milan
08.12.16 12:16
zobrazit všechny komentáře

Související články