Central Group chce v Parkové čtvrti na Žižkově postavit 2600 bytů

Vložil
ČTK
20.10.2016 08:10
Praha



Praha - Developerská společnost Central Group chce v projektu Parková čtvrť severně od Nákladového nádraží Žižkov v Praze postavit zhruba 2100 až 2600 bytů. Celkové náklady odhaduje na devět miliard korun, v nejoptimističtější variantě počítá se zahájením stavby v roce 2019. Na setkání s novináři to dnes řekl předseda představenstva Central Group Dušan Kunovský. Projekt by měl vyrůst na ploše 128.000 metrů čtverečních.


Pozemek Central Group koupil letos v létě od britské firmy Discovery Group. Ta měla na jeho část o rozloze 68.000 metrů čtverečních vydané územní rozhodnutí na obchodně kancelářský komplex. Pro toto území, takzvaný sektor A, chce developer do šesti měsíců připravit dokumentaci pro změnu územního rozhodnutí.

Kunovský při vydávání územního rozhodnutí a následně stavebního povolení počítá s nejrůznějšími odvoláními. Zahájení stavby tak plánuje nejdříve v roce 2019. V první fázi, která se týká plochy s již vydaným územním rozhodnutím pro Discovery Group, počítá minimálně s pěti etapami.

O termínu dokončení je podle něj předčasné hovořit. "Samozřejmě bude záležet na poptávce. Pokud by byla taková, jako v současné době, tak každý rok můžeme dokončit jednu etapu," dodal.

Urbanistickou koncepci pro sektor A navrhl architekt Jakub Cigler. Architektonickou pestrost má zajistit výběr více architektů. "Nechceme tady vytvářet nějaký Manhattan, ale příjemnou bytovou čtvrť. Počítáme s polouzavřenými městskými bloky, které respektují charakter metropolitní zástavby tak typický právě pro Žižkov a Vinohrady," řekl Cigler.

V první fázi projektu chce Central Group postavit také mateřskou školu, kterou by převedl do vlastnictví městské části. V případě zájmu Kunovský počítá s výstavbou podzemních parkovišť, v přízemí vzniknou komerční prostory pro obchod a služby. Součástí druhé fáze je park o rozloze 14.000 metrů čtverečních.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Bytová parková čtvrť?
Tomáš Vích
20.10.16 10:51
zobrazit všechny komentáře

Související články