Cheb omezí podobu staveb v bývalých kasárnách regulačním plánem

Vložil
ČTK
27.09.2016 07:50
Cheb

Cheb - Město Cheb omezí podobu staveb v areálu bývalých kasáren na Zlatém vrchu. K regulaci staveb v některé oblasti město přistoupí vůbec poprvé. Chce, aby stráň, na kterou je vidět z velké části města, vypadala reprezentativně, řekl dnes novinářům starosta Chebu Petr Navrátil (ČSSD).


"Je to další stupeň územní dokumentace. Zatímco územní plán definuje využití území, regulační plán pak určuje například, jak daleko mají být domy od chodníků, kolik mohou mít pater nebo v jaké barvě by měly být fasády. Chceme toto území více regulovat, protože jde na něj vidět z města nebo z věží,"
popsal Navrátil.

Cheb si už před časem nechal zpracovat architektonickou studii bývalých kasáren na Zlatém vrchu. Z ní bude vycházet územní studie i regulační plán. Kdy bude regulační plán zpracován, zatím vedení města neví. Jednak jde o první takový dokument, který v Chebu připraví, a proto s ním nemá radnice zkušenosti, ale také město netlačí čas. V současné době se v areálu stále ještě bourají bývalé vojenské objekty.

Architektonická studie počítá se stavbou asi desítky bytových domů a mnoha rodinných domů. Zlatý vrch je v současné době nejvýznamnější rozvojovou části města pro bytovou výstavbu. Zároveň propojuje dnešní zastavěnou část města se Špitálským vrchem, kam by se v budoucnu také mohlo město rozšiřovat.
0 komentářů
přidat komentář

Související články