Bývalý hotel Strojař v Přerově důkladně prozkoumají odborníci

Vložil
ČTK
26.09.2016 18:40
Přerov

Přerov - Opuštěný devítipodlažní hotel Strojař stojící nedaleko centra Přerova, který na konci srpna koupila radnice za 40,5 milionu korun od ministerstva obrany, důkladně prozkoumají odborníci. Město poté uspořádá anketu o možném využití této nemovitosti jako bydlení pro seniory, sdělil dnes ČTK radní Petr Vrána (ANO).


Město díky stavebně-technickému průzkum podle Vrány zjistí, v jaké stavu je devítipodlažní budova Strojaře, sousední restaurace a kryt civilní obrany, který k nemovitosti také patří. "Až budeme mít v ruce posudek od odborníků, můžeme se konkrétněji vyjádřit k využití budovy. Posouzení přijde na 300.000 korun a bude hotové do konce letošního roku," uvedl.

Hotel Strojař v ulici Velká Dlážka, který opustili vojáci na konci roku 2013, nabízelo ministerstvo obrany k prodeji od ledna 2014. Armáda za něj požadovala 62 milionů korun, cena se pak postupně snižovala. Město se objekt původně snažilo získat bezúplatně, což se nakonec nepovedlo. Poté, co se v posledním kole výběrového řízení ozvali ministerstvu dva zájemci, rozhodlo se město, že budovu koupí. Důvodem byla obava, aby z něj nevznikla další sociální ubytovna. Ve městě jich jsou už dvě desítky.

"I když se po celou dobu, kdy se zvažoval nákup nemovitosti od ministerstva obrany, mluvilo jen o ubytovně se 144 pokoji a 359 lůžky, bylo jasné, že součástí majetku města se stane i objekt kdysi oblíbené restaurace a také kryt CO,"
uvedla mluvčí radnice Lenka Chalupová.

Plán na využití objektu zatím město nemá. Již dříve padly návrhy přeměnit hotel na sociální bydlení či sídlo magistrátu, zazněl také návrh objekt zbourat. Vedení města počítá s tím, že úprava Strojaře přijde na desítky milionů korun. "V případě přebudování na byty by to mohlo být zhruba 120 milionů, v případě přestavby na kanceláře by se částka mohla vyšplhat až na 200 milionů korun," stojí na stránkách města.

Podle náměstka primátora Tomáše Navrátila (ANO) město v úterý 4. října na symposiu seniorů uspořádá anketu, s jejíž pomocí by mělo získat informace, zda dříve narození obyvatelé Přerova mají zájem využívat bývalý hotel Strojař k bydlení. Svůj názor budou moci městu zhruba do poloviny listopadu sdělit i lidé, kteří jsou zaregistrováni jako takzvaní rádci.
0 komentářů
přidat komentář

Související články