Ve Šternberku bude postaveno nové obchodní centrum

Vložil
ČTK
08.09.2016 09:05
Šternberk

Šternberk - Obchodní centrum s hypermarketem a několika menšími prodejnami chce postavit ve Šternberku na Olomoucku společnost NIMIRU Development. ČTK dnes informaci získala z databáze posuzování vlivu projektů na životní prostředí EIA. Firma nákupní komplex vybuduje na pozemcích v průmyslové zóně, které za 26,5 milionu korun koupila od města. Ve Šternberku s 15.000 obyvateli zatím žádné obchodní centrum postaveno nebylo.


"Záměr naší společnosti je realizovat na odkoupených pozemcích výstavbu obchodního centra s vybudováním nezbytné dopravní a technické infrastruktury,"
sdělil dnes ČTK jednatel společnosti NIMIRU Development Petr Ošlejšek. Staré objekty na koupených pozemcích firma hodlá zbourat do poloviny příštího roku a zároveň chce získat stavební povolení. "Ihned poté bude zahájena vlastní stavba obchodního centra tak, abychom v jarních měsících roku 2018 mohli přivítat první zákazníky," uvedl Ošlejšek.

Mluvčí šternberské radnice Irena Černocká ČTK řekla, že smlouva o prodeji pozemků v průmyslové zóně byla s firmou NIMIRU Development podepsána na konci srpna. Za parcely o celkové výměře 2,34 hektaru pro stavbu obchodního centra společnost zaplatí bezmála 27 milionů korun.

"Z hlediska objemu získaných finančních prostředků se pro město Šternberk jedná o rekordní majetkoprávní kontrakt, který se vůbec kdy v novodobé historii města podařilo uzavřít. Prodeji předcházela jeho dlouhodobá příprava a složité vyjednávání podmínek, aby mohl být kontrakt úspěšně uzavřen,"
uvedla Černocká.

Nákupní centrum bude postaveno blízko frekventované silnice spojující Šternberk s Olomoucí. Ze zveřejněné dokumentace vyplývá, že nákupní centrum mají tvořit dvě velké budovy s hypermarketem a menšími prodejnami. Hypermarket je projektován s plochou 4700 metrů čtverečních a na ostatní prodejny připadne 3332 metrů čtverečních. V hypermarketu má pracovat sedm desítek lidí a menší prodejny by měly zaměstnat pět desítek pracovníků. Součástí projektu je parkoviště pro 300 aut.

Ve Šternberku nyní fungují pouze samostatné velkoprodejny. Hypermarket ve městě postavila společnost Tesco a supermarkety tam provozují například obchodní řetězce Albert, Lidl či Penny Market.
0 komentářů
přidat komentář

Související články