Student Fakulty architektury ČVUT vyhrál mezinárodní soutěž mladých architektů

Zdroj
Fakulta architektury ČVUT v Praze
Vložil
Tisková zpráva
12.02.2016 14:05
Vítězem Inspireli Awards 2015 se stal Jakub Hoffmann z FA ČVUT, v soutěži uspěl s projektem pro Muzeum finské architektury v Helsinkách. Slavnostní vyhlášení se konalo 10. února 2016 v Art Restaurant Mánes v Praze.

Mezinárodní soutěž Inspireli Awards je určena architektům a designerům do 30 let a jejího prvního ročníku se zúčastnilo 250 studentů z 25 zemí světa a 45 univerzit. Soutěžící se na webových stránkách soutěže prezentovali fotografiemi svých projektů a realizací.
Ve finále, do kterého postoupilo 50 soutěžících, práce posuzovala odborná porota v čele s Bořkem Šípkem. Mezi celkem 25 členy mezinárodní poroty byli např. Zdeněk Fránek (ČR, FUA TUL) , Josef Pleskot (ČR), Ivana a Jan Bendovi (Kanada), Petr Kolář (ČR) nebo Robert Konieczny (PL).  Na 2. místě porota ocenila Yaojiana Guo z Foshan University v Číně a na 3. místě Renatu Horovou z Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze.



Student magisterského programu FA ČVUT Jakub Hoffmann v soutěži vsadil na projekt, na kterém pracoval v rámci programu Erasmus na Aalto University v Helsinkách. Jedná se o objekt pro Muzeum finské architektury, pro které navrhoval nové prostory pro pořádání besed, přednášek nebo výstav.

Vítěz Jakub Hoffmann
„Vítězství v soutěži je pro mě pocta, vážím si ho a je pro mě velkou motivací do další práce,“ komentuje Jakub Hoffmann, který začíná pracovat na své diplomní práci v ateliéru architekta Ondřeje Císlera. „Zadání diplomu vychází ze soutěže Kampus Albertov, se spolužáky jsme se rozhodli toto téma prohloubit a navázat dalším programem k doplnění struktury Albertova. Budu se zabývat projektem sportovního centra Univerzity Karlovy. Spojím tak dvě věci, které mě zajímají – sport a architekturu do jednoho projektu,“ plánuje vítěz Inspireli Awards 2015.
0 komentářů
přidat komentář