Nemocnice u sv. Anny otevřela nový pavilon intenzivní medicíny

Vložil
ČTK
07.10.2015 23:15
Brno

Brno - Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně dnes za účasti premiéra Bohuslava Sobotky a ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (oba ČSSD) otevřela nový pavilon intenzivní medicíny. Jeho vybudováním skončil šestiletý projekt za více než 2,8 miliardy korun. Nemocnice ve dvou etapách vybudovala komplex se třemi provázanými budovami. Kromě pavilonu intenzivní medicíny vznikly už v minulosti dva objekty, kde se nacházejí kardiologická a také neurologická klinika a vědecko-výzkumný provoz.

    Ve zcela novém pavilonu intenzivní medicíny je 12 operačních sálů, které navazují na centrální sterilizaci a pooperační jednotku intenzivní péče. V objektu nechybí ani vysokoprahový urgentní příjem a lůžková část anesteziologicko-resuscitační kliniky včetně heliportu na střeše.
    Tím skončila druhá část projektu, jehož cílem byla modernizace prostor nemocnice. První etapa začala v roce 2010 a skončila na podzim roku 2012. V těchto letech vznikly dvě budovy, v nichž je I. interní kardiologická klinika, I. neurologická klinika a navazují na ně vědecko-výzkumné prostory, kde je provoz Mezinárodního centra klinického výzkumu Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně.
    Celkové náklady na vybudování komplexu přesáhly 2,8 miliardy korun. Z toho státní rozpočet poskytl skoro dvě miliardy korun. Dalších 30 milionů dal Jihomoravský kraj, nemocnice pokryla více než 800 milionů z vlastních zdrojů.
0 komentářů
přidat komentář

Související články