SZ na Žižkově protestovala proti výstavbě administrativní budovy

Vložil
ČTK
02.10.2015 09:15
Praha

Letecký snímek Discovery Group, zdroj: nemonstrmarketu.cz

Praha - Strana zelených (SZ) z Prahy 3 včera uspořádala protestní happening Ne monstrmarketu proti výstavbě supermarketu v sousedství nákladového nádraží na Žižkově. Vedle nádraží má vzniknout až čtrnáctipatrová budova s kancelářemi, obchody a byty. Výstavbu plánuje britská společnost Discovery Group a obchodní plocha má být až 44.000 metrů čtverečních.

    "Věříme, že éra výstavby velkých obchodních center v širším centru města je za námi. Trh je nasycen a další obchodní centrum přinese na Žižkov jen další dopravní zátěž a zhorší podmínky pro místní podnikatele a obchody," řekl zastupitel Prahy 3 Ondřej Rut (SZ).
    Členové SZ na happeningu "položili základní kámen stavby", kdy se převlékli za starostku městské části Vladislavu Hujovou (TOP 09) a zástupce developera, a megafonem prezentovali všechna negativa, která stavba okolí přinese, včetně toho, že k němu podle SZ přivede denně o asi 13.000 aut více. Na místě pak nechali nákupní vozíky s květinami a billboard s informacemi o stavbě. Rovněž pak demonstrativně rozdupali nakreslené živočichy a rostliny. "K čemu je někomu žába, když může nakupovat?" řekl ironicky jeden z performerů.
    Zelení již v roce 2014, kdy seděli v radě městské části, podali správní žalobu proti rozhodnutí o umístění stavby obchodního centra. Soudní řízení dosud nebylo uzavřeno. "Problém je, že radnice nyní uvažuje o stažení žaloby," řekl Rut.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Obchody???
Rivass
02.10.15 02:37
...nejlepší...
Zdeněk Skála
02.10.15 03:11
absurdita
ja
03.10.15 04:15
zobrazit všechny komentáře