Čáslav buduje u městských lázní zimní stadion za 100 milionů

Vložil
ČTK
29.07.2015 10:50
Čáslav (Kutnohorsko) - Čáslav na Kutnohorsku buduje vedle městských lázní ve Vodrantech zimní stadion. Celkové náklady jsou podle projektové dokumentace kolem 100 milionů korun. Letos bude dokončena první etapa za 36 milionů, která zahrnuje výstavbu kluziště, základových konstrukcí a instalaci chladicího zařízení, řekl ČTK starosta Jaromír Strnad (ČSSD).

    Práce na stavbě, která bude sloužit veřejnosti i oddílu ledního hokeje, začaly v květnu. Kluziště má být funkční i bez zastřešení, první bruslaři by ho měli vyzkoušet v zimě. "V listopadu by měla být zkolaudována první etapa a budeme moci na tři měsíce provozovat zatím nekrytou ledovou plochu, protože letos to nestihneme zakrýt," uvedl Strnad.
    Ledová plocha má rozšířit nabídku sportovního vyžití v Čáslavi, která zahrnuje lehkoatletický stadion, tenisové kurty, fotbalový stadion i krytý bazén městských lázní. "Samozřejmě nyní pracujeme na projektové dokumentaci k druhé etapě, která bude řešit zastřešení a vybavení. Chceme pak od března pokračovat dál, aby do konce příštího roku bylo hotovo," dodal starosta.
    Nový zimní stadion nedávno otevřeli například v Poděbradech na Nymbursku. Stál více než 40 milionů korun. Vznikl poblíž víceúčelové sportovní haly na místě starého stadionu, který byl v havarijním stavu a musel být zbourán.
0 komentářů
přidat komentář

Související články