Prostějov uvažuje o stavbě komunitních domů pro seniory

Vložil
ČTK
03.07.2015 00:35
Prostějov

Prostějov - Prostějovská radnice uvažuje o výstavbě komunitních domů pro seniory, kterou by financovala s pomocí evropských dotací. Město už vytipovalo dvě lokality a zahájilo projekční práce, řekl dnes novinářům primátorův náměstek Zdeněk Fišer (ČSSD).

    Podle dotačních podmínek mohou mít komunitní domy pro seniory nejméně deset a nejvíce pětadvacet bytových jednotek. Podlahová plocha bytu nesmí překročit 45 metrů čtverečních. Podmínkou jsou také sdílené prostory pro obyvatele domu a dostupnost terénních sociálních služeb.
    Odbor rozvoje a investic magistrátu doporučil radním dvě lokality, které jsou vhodné pro výstavbu těchto domů. "Jedná se o místa v centru města, a to Knihařskou a Partyzánskou ulici. Rada města schválila zahájení prací na studiích. Na akci musí být zpracována projektová dokumentace a vydáno pravomocné stavební povolení, které jsou dokládány k žádosti o dotaci," uvedl Fišer, náměstek primátora.
    V Knihařské ulici by na domov pro seniory mohl být přestavěn starý dům a v Partyzánské ulici radnice uvažuje o stavbě nového objektu. Město na zahájení projekčních prací podle Fišera vyčlenilo z rezervy městské rady 200.000 korun.
    Na stavbu jednoho bytu může město získat z programu podpora bydlení, který vyhlásilo ministerstvo pro místní rozvoj, dotaci 650.000 korun. Celková dotace na jeden projekt může činit nejvýš 13,5 milionu korun.
0 komentářů
přidat komentář