V Čeladné se znovu chystá rozsáhlá bytová výstavba

Vložil
ČTK
26.04.2015 12:30
Ostrava - V podhorské obci Čeladná na Frýdecko-Místecku, která se v minulých letech stala oblíbeným turistickým centrem i vyhledávanou lokalitou pro bydlení, se po pěti letech znovu rozjíždí nová bytová výstavba. Soukromá investiční a developerská skupina chce v obci v následujících osmi až devíti letech postavit více než 300 nových bytů a také akvapark řádově za stovky milionů korun, řekl dnes novinářům projektový manažer Jakub Bernady.

    První bytový dům stavbaři budují už nyní a dokončen by mohl být na přelomu roku. Park Residence vzniká v centru obce v blízkosti náměstí a jeho výstavba bude stát zhruba 40 milionů korun. Nabídne 18 bytů o velikosti 35 až 100 metrů čtverečních za průměrnou cenu 35.500 korun za metr čtvereční. "Aktuálně máme prodané čtyři byty a s dalšími zájemci jednáme. Předpokládáme, že do konce výstavby prodáme polovinu bytů a zbylých devět do 12 měsíců po dokončení výstavby," uvedl Bernady.
    Na stavbu by pak mohlo navázat budování Residence Žárovec, kde bude 24 bytů a komerční prostory. Náklady na výstavbu budou zhruba 70 milionů korun.
    Dalších 270 bytů by pak mělo vznikat na ploše zhruba pěti hektarů v blízkosti centra obce, kde developerská skupina vlastní pozemky. Spolu s výstavbou prvních bytů v této lokalitě se počítá i s budováním akvaparku. Podle Bernadyho jde fakticky o poslední bytovou výstavbu v obci. "Nový územní plán Čeladné již neumožňuje na celém území obce výstavbu bytů a omezuje se pouze na výstavbu rodinných domů," řekl Bernady.
    Rozvoj obce začal před více než 15 lety, kdy v Čeladné obec při budování nového náměstí postavila zhruba 150 bytů a následovaly další soukromé investice do bytové výstavby. Poslední nové byty byly dokončeny v roce 2010, protože další plány investorů zbrzdila krize. Podle Bernadyho počet obyvatel Čeladné vzrostl od roku 2000 o více než 20 procent na nynějších zhruba 2500.
0 komentářů
přidat komentář