Benešov vybral projektanta na přestavbu nádraží a parkovací dům

Vložil
ČTK
23.04.2015 10:45
Benešov

Benešov - Benešov vybral firmu, která vypracuje dokumentaci k rozsáhlé modernizaci autobusového nádraží a výstavbě parkovacího domu za 180 milionů korun. Projekční práce si vyžádají 2,3 milionu korun bez daně, radní schválili nabídku s nejnižší cenou, řekl dnes novinářům místostarosta Roman Tichovský (ODS). Podle starosty Jaroslava Hlavničky (Volba pro město) by nový dopravní terminál mohl začít vznikat v roce 2017.

    Město chce na projekt získat peníze z Evropské unie, z takzvaných integrovaných územních investic (ITI) v rámci metropolitní oblasti Praha. "Zatím je to ve stádiu, že jsme v seznamu projektů, jsme zařazeni do metropolitní oblasti Praha a čeká se, až k tomu budou schváleny všechny doklady," uvedl Tichovský.
    Zda město dotaci získá, by se podle Hlavničky měla radnice dozvědět v prvním pololetí příštího roku. Pak musí přijít na řadu tendr na zhotovitele. Tichovský uvedl, že město nejdříve dostane předběžné rozhodnutí o přidělení dotace a konečný verdikt spolu se smlouvou o dotaci lze očekávat až po soutěži. "Musíme být připraveni, mít žádost o stavební povolení a vysoutěžit dodavatele," dodal Hlavnička.
    Kvůli zvýšení bezpečnosti se počítá mimo jiné s protažením podchodu z vlakového na autobusové nádraží. Jeden samostatný východ z podchodu by měl vést i k budoucímu parkovacímu domu, který má stát na pozemku vedle vlakového nádraží. Měl by sloužit jako záchytné parkoviště pro motoristy, kteří ve městě přesedají na vlaky nebo autobusy.
    Autobusová nádraží modernizují i další středočeská města. V minulosti se dočkalo nové podoby například nádraží v Příbrami. Přesun autobusového nádraží k vlakovému začal letos i v Berouně. Cílem je vytvořit jeden integrovaný dopravní uzel pro město a okolí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články