Bazén karlovarského hotelu Thermal je na prodej

Vložil
ČTK
30.03.2015 13:25
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Bazén karlovarského hotelu Thermal je na prodej. Hotel vyvěsil veřejnou soutěž na prodej hotelu na svých webových stránkách. Bazén ale zůstane z technických důvodů i po zimní odstávce zavřený, řekl dnes ČTK Rudolf Mašata, pověřený řízením hotelu.
    Venkovní bazén je jedním ze symbolů lázeňského města. Pro hotel, který je ve vlastnictví státu, je ale jeho provoz ztrátový. Už v lednu, při návštěvě ministra financí Andreje Babiše (ANO), tak vznikl nápad, že se ho hotel zbaví. Jediným kritériem při prodeji bude kupní cena.
    Minimální nabídková cena za bazén nebyla stanovena, jen kauce ve výši jednoho milionu korun. Kromě samotného bazénového komplexu stát prodává i okolní pozemky.
    V posledních letech Thermal venkovní bazén přes zimu uzavřel pro veřejnost i hosty. Letos se ale neotevře ani po zimě, podle Mašaty kvůli špatnému technickému stavu. Voda v něm ale zůstává.
    "Jednak z estetických důvodů. Lidé jsou na pohled přes bazén na město zvyklí. Ale také se lépe prodává bazén s vodou než bez ní," řekl Mašata. "Důvody jsou ale i technické, pokud by se voda vypustila, mohl by bazén popraskat," doplnil.
    Bazén byl postaven na skále nad hotelem v 70. letech minulého století. Bazén je 50 metrů dlouhý, 16 metrů široký. Jeho hloubka se pohybuje od jednoho do 4,5 metru. Třetina vody v bazénu je minerální. Bazén býval v provozu i přes zimu a jeho návštěvníci si mohli užít teplé vody i v mrazech. Od roku 2012 je kvůli úsporám v zimě uzavřen.
0 komentářů
přidat komentář

Související články