V Žatci začala rozsáhlá přestavba autobusového nádraží

Zdroj
Radka Fialová
Vložil
ČTK
20.02.2015 12:25
Žatec

Žatec - V Žatci začala rozsáhlá přestavba autobusového nádraží. Cestující budou po jejím skončení mít vedle nových zastávek bezobslužné zázemí s občerstvením, toaletami i možností koupit si jízdenku přes internet. Termín dokončení je stanoven na konec září. Novinářům to dnes řekla starostka Zdeňka Hamousová (Volba pro město).

    Staveniště předala radnice zhotoviteli na začátku února. Při cestě do okolních měst a obcí musí lidé po dobu přestavby využít provizorních zastávek. Podle starostky město informovalo o jejich umístění dostatečně dopředu všechny dotčené obce, školy i nemocnici. "Žádné potíže s hledáním stání jsme nezaznamenali," uvedla.
    Součástí rekonstrukce jsou nové sítě či odvodnění lokality. "To jsou samé nákladné věci, i proto je rozpočet tak vysoký, ačkoliv se bavíme o šesti autobusových stání," uvedla Hamousová. Na stavbu získalo město dotaci 38 milionů korun z Regionálního operačního programu Severozápad, deset milionů korun zaplatí radnice ze svého.
    Podobu nového dopravního terminálu zpracovávali architektu. Podle Hamousové bude korespondovat se vstupem do historického centra města.
    Celý projekt musí být dokončený i po administrativní stránce do konce roku, aby ROP Severozápad mohl Žatci proplatit evropskou dotaci. "Jsem přesvědčena, že se vše stihne," řekla starostka, která je zároveň senátorkou.
    Do čela města se Hamousová vrátila v polovině ledna poté, co zastupitelstvo odvolalo celou radu v čele se starostou Alešem Jelínkem (Strana svobodných občanů). Nová kompletní rada, která byla doplněna na sedm členů na začátku února, funguje podle Hamousové bez větších potíží. "Na praktických věcech se shodneme, rozdílné názory panují ohledně některých otázek, jako je vyvěšení vlajky Tibetu," doplnila Hamousová.
8 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Architekti
Jeník
20.02.15 08:43
OK
mh
21.02.15 01:10
Dohledat
Jeník
23.02.15 07:00
Nastupování
aldar
23.02.15 06:57
Aldar - souhlas
ferdos
23.02.15 09:10
zobrazit všechny komentáře

Související články