Nové obchodní centrum ve středu Kladna otevře na konci března

Vložil
ČTK
28.01.2015 21:45
Kladno

Kladno - Nové obchodní centrum ve středu Kladna s obchodní plochou zhruba 26.000 m² otevře na konci března. Nájemci už převzali obchody a zaměstnanci začínají připravovat obchody pro otevření, řekl dnes ČTK Ondřej Micka z komunikační agentury. Pronajato je přes 90% plochy centra. Práci by zde mělo najít asi 500 lidí. Otevření je plánováno na 20. března.
    V centru bude řada obchodů i služeb, například hypermarket, obchody s oblečením, lékárna, kavárny i 5D kino. "Vzhledem k tomu, že skoro všichni nájemci již převzali prostory a své obchody připravují, tak předpokládáme, že při otevření bude přes 90% obchodů v provozu a ty zbylé otevřou brzy poté," uvedl obchodní ředitel investora stavby, skupiny Crestyl, Radim Sayed.
    Součástí centra, jehož výstavba stála asi 1,5 miliardy korun, je i podzemní parkoviště o kapacitě 700 vozidel. Pro děti bude v centru zábavní park i expozice z kostek lega zaměřená na cestování a architekturu. Její součástí bude několikametrová kopie pražského Hlavního nádraží s pohyblivými vlaky a vozy metra, doplní ji sedm dalších interaktivních modelů světových architektonicky zajímavých budov.
    Stavební povolení pro budování centra získala developerská společnost Crestyl loni, proces ale trval přes tři roky. Stavbu zbrzdili především její kritici, kteří kvůli obavám ze zvýšení dopravní zátěže a zhoršení životního prostředí založili dvě občanská sdružení. Tato sdružení se účastnila celého procesu před zahájením výstavby a často se odvolávala proti rozhodnutím úředníků.
    Developerská společnost Crestyl působí na českém trhu od roku 1996. Na 15 místech rozvíjí projekty v investiční hodnotě přes jednu miliardu eur, tedy přes 27 miliard korun.
     V Kladně už slouží zákazníkům nákupní centrum Shopping JIH a obchodní komplex Oaza v Kročehlavech.
0 komentářů
přidat komentář