Jihočeská univerzita využívá novou budovu za 300 mil. Kč

Vložil
ČTK
27.11.2014 20:55
České Budějovice

České Budějovice - Jihočeská univerzita začala dnes využívat novou budovu za téměř 300 milionů korun. Objekt slouží zemědělské fakultě a fakultě rybářství a ochrany vod. Zázemí v komplexu má svou kvalitou pomoci v dalších výzkumech v oblasti přírodních věd. Nová budova, která byla dnes slavnostně otevřena, stojí v kampusu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Náklady na její stavbu šly z větší části z evropských fondů, zbytek zaplatila univerzita.

    Změnu režimu to přinese především pro fakultu rybářství a ochrany vod, která dosud působila ve Vodňanech na Strakonicku a v Nových Hradech na Českobudějovicku. Obě tato města jsou více než 30 kilometrů vzdálená od krajského města.
    "Věříme, že nové podmínky na fakultě v Českých Budějovicích přitáhnou další zájemce o studium v našich oborech, a to nejen z České republiky, ale i z Evropy a vzdálenějších zemí, jako je například Vietnam, Rusko, Turecko či Kazachstán," uvedl děkan fakulty rybářství a ochrany vod Otomar Linhart.
    Nová budova má tři podlaží, jsou v ní posluchárny, učebny, laboratoře, pracovny a konferenční sál. Je vybavena moderními přístroji a audiovizuální technikou. Objekt bude z větší části sloužit zemědělské fakultě.
    "Naším cílem nebylo pouze vystavět novou budovu, ale vybudovat přednáškové a seminární učebny s moderním vybavením, které výrazným způsobem přispějí ke zkvalitnění výuky napříč všemi obory na fakultě. Zázemí zde najde mimo jiné laboratoř Molekulární biologie rostlin a biotechnologie, Rostlinolékařství či Agroekologie," řekl děkan zemědělské fakulty Miloslav Šoch.
0 komentářů
přidat komentář