Ústečtí radní zastavili práce na oživení Střekovského nábřeží

Vložil
ČTK
27.11.2014 20:25
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústečtí radní dali příkaz k zastavení stavebních prací na oživení Střekovského nábřeží. Zakázku na úpravu nábřeží za 12,7 milionu korun podepsal bývalý primátor Vít Mandík (ČSSD). Nové vedení města zřejmě vypíše architektonickou soutěž, z níž vzejde návrh na podobu této části města. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Martin Hausenblas (PRO!Ústí).

    O úpravě nábřeží tak, aby jej mohli lépe a více využívat obyvatelé, uvažovalo město dlouhou dobu. Krátce před komunálními volbami radnice připravila revitalizaci úseku mezi železničním mostem a mostem E. Beneše. Autorem návrhu byl architekt Zdeněk Šťastný. Smlouvu se zhotovitelem podepsal Mandík. "Výslovně jsme ho při předávání magistrátu žádali, aby to nedělal, aby město nemuselo řešit problémy plynoucí ze smlouvy," uvedl Hausenblas. Reakci Mandíka, který na prvním jednání zastupitelstva rezignoval na post zastupitele, se ČTK nepodařilo zjistit.
    Stavební firma už převzala staveniště. "Naším pokynem jsme zastavili práce na stavbě a radní Pavel Štěpař (ANO) byl pověřen jednáním se zhotovitelem zakázky," uvedl náměstek. Podle něj zřejmě vzniknou kvůli zakázce městu nějaké finanční náklady. "Je nutné, aby byl návrh na úpravu jedné z nejdůležitějších částí veřejného prostoru v Ústí řádně připraven," dodal Hausenblas.
    Úpravy veřejného prostranství v Ústí chtějí radní regulovat. Město by mělo podle Hausenblase získat jednotnou barevnou tvář, zbavit se chce billboardů. V Ústí je nyní 5700 poutačů a příjmy z reklamy na veřejných plochách jsou zhruba 600.000 korun. Hlavní architekt města má nyní za úkol zpracovat návrh manuálu, který bude zachycovat pravidla pro úpravu veřejného prostoru.
0 komentářů
přidat komentář

Související články