V Třinci vznikne integrované výjezdové centrum hasičů a policie

Vložil
ČTK
21.10.2014 19:40
Projekt: KOHL Architekti s.r.o., Ostrava

Třinec (Frýdecko-Místecko) - Nové integrované výjezdové centrum hasičů a policie vznikne v Třinci na Frýdecko-Místecku. Jeho vybudování bude stát 275 milionů korun, hotové má být do konce příštího roku. ČTK o tom dnes informoval Michal Sobek, mluvčí Regionální rady Moravskoslezsko, která zodpovídá za přerozdělování evropských peněz. Rada schválila na projekt dotaci 231 milionů korun.
    V areálu bude sídlit třinecká stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, obvodní oddělení Policie ČR a také oddělení Městské policie Třinec. Sobek uvedl, že centrum jim poskytne moderní zázemí a zároveň usnadní a urychlí zásahy ve městě a jeho okolí.
    "Všechny jednotky integrovaného záchranného systému dnes sídlí v centru Třince. Nové společné pracoviště bude výhodněji umístěné nejen z hlediska bezpečnosti, ale i pro jednodušší a rychlejší výjezdy. Zároveň se zvětší území, které záchranáři a policisté obslouží," uvedl moravskoslezský hejtman Miroslav Novák (ČSSD).
    Budova bude stát ve Frýdecké ulici na místě kynologického areálu, pro nějž našlo město jiné prostory. Stavba bude mít tři podlaží, garáže, cvičnou požární věž a tělocvičnu. "V areálu bude také sportoviště s běžeckou drahou, multifunkční hřiště a parkoviště," uvedl Sobek.
    Až 40,8 milionu korun za stavbu zaplatí Moravskoslezský kraj, 2,8 milionu korun uhradí město Třinec.
    V kraji se už v současnosti staví další tři integrovaná výjezdní centra: v Ostravě-Jihu, ve Městě Albrechticích na Bruntálsku a v areálu Letiště Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově na Novojičínsku.
    Regionální rada Moravskoslezsko zodpovídá v kraji za uplatnění přibližně 20 miliard korun z evropských fondů. Za dokončené projekty už proplatila od roku 2007 přes 13 miliard korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články