MMR připraví novelu stavebního zákona do konce roku

Vložil
ČTK
02.09.2014 18:55
Praha

Praha - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) připraví novelu stavebního zákona do konce letošního roku. Vyplývá to z časového harmonogramu, který resort předloží na středečním jednání vlády. Novela by měla mimo jiné sloučit všechna povolovací řízení do jednoho a zjednodušit získávání stavebního povolení.
    Základní teze novely stavebního zákona s cílem zjednodušit a zrychlit povolovací řízení MMR spatřuje zejména v jednom rozhodnutí zahrnující všechna povolení potřebná k realizaci záměru. "Tedy ve spojení procesu posuzování vlivů na životní prostředí a dále například i řízení o vydání integrovaného povolení (IPPC) s povolováním stavby," uvedlo v komentáři k harmonogramu MMR.
    Novela má také upřesnit působnosti dotčených orgánů, zkrátit proces pořizování změn a aktualizací územně plánovacích dokumentací, umožnit využití územně analytických podkladů pro veškeré činnosti veřejné správy a zkrátit soudní lhůty při odvolání.
    Resort plánuje zřídit pracovní skupinu, v níž by se sešli zástupci stavebních úřadů, dotčených ministerstev, profesních organizací i investorů. Předložit konečnou podobu zákona do vlády chce MMR po mezirezortním připomínkovém řízení v březnu příštího roku. Novela by pak měla začít platit 1. ledna 2016.
0 komentářů
přidat komentář

Související články