Prostějov zbourá prázdné budovy jezdeckých kasáren

Vložil
ČTK
21.08.2014 21:20
Prostějov

Prostějov - Prostějovská radnice nechá zbourat opuštěné budovy v areálu bývalých jezdeckých kasáren, které už delší dobu zejí prázdnotou a přitahují lidi bez domova. Demolice by měla stát zhruba 13,4 milionu korun, řekl dnes novinářům náměstek primátora Zdeněk Fišer (ČSSD).
    "Už dlouhou dobu se množí připomínky obyvatel, že je tam (v areálu jezdeckých kasáren) velký nepořádek a usídlily se tam nežádoucí živly. I když čas od času okna a dveře zazdíváme, tak se situace neustále opakuje," zdůvodnil Fišer rozhodnutí zbourat kasárna.
    Demolice by měla být zahájena ještě letos a příští rok by pokračovala. Fišer míní, že díky vypsané veřejné soutěži by cena této zakázky nakonec mohla být nižší, než radnice nyní odhaduje.
    "Pozemky jsou v majetku města a podle územního plánu tam může být občanská vybavenost. Zatím to bude volná plocha, která bude připravena pro následnou výstavbu," uvedl Fišer, podle kterého o využití plochy rozhodne nové zastupitelstvo, které vzejde z podzimních voleb.
    Radnice dříve uvažovala, že na místě jezdeckých kasáren postaví nové multifunkční centrum, které by mělo nahradit starý společenský dům, o jehož demolici ale zatím nebylo rozhodnuto.
    Jezdecká kasárna byla v Prostějově postavena na konci 19. století. Nejprve v nich sídlil jezdecký pluk, který poté nahradila radiolokační jednotka. V 90. letech armáda kasárna opustila a od té doby chátrají. V areálu kasáren bylo 13 budov. Součástí areálu je jídelna, sklad i autopark.
0 komentářů
přidat komentář

Související články