Rekonstrukce centra Ústí za desítky milionů korun má zpoždění

Zdroj
Radka Fialová
Vložil
ČTK
24.03.2006 15:55
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rozsáhlá rekonstrukce centra Ústí nad Labem za zhruba 126 milionů korun bez DPH má zpoždění. Stavbu zkomplikovalo nejen počasí, ale také odhalení sklepů a dutin v Hrnčířské ulici. Město navíc kvůli stížnostem občanů měnilo již položenou část dlažby. Po novém náměstí by se Ústečané mohli projít zřejmě na podzim, řekl dnes ČTK starosta centrálního obvodu Radek Vonka.

Největší stavební práce v Ústí od konce války začaly loni v červenci. Termín dokončení byl srpen 2006. "Práce jsou velice komplikované, staví se na několika místech najedou. Pokud se neobjeví nějaké nepředloženosti, doufám, že na podzim bude centrum opravené," uvedl Vonka.
Centrální Mírové náměstí je rozkopáno na několika místech. Během roku se měnily zastávky MHD i stanoviště taxi služby. S kočárkem nebo na vozíku nelze přes střed města vůbec projít. "Žádáme obyvatele o trpělivost a shovívavost," uvedl Vonka. V Hrnčířské ulici, kde se s rekonstrukcí začínalo, jsou ještě nyní nedodělky. "Odstraněny budou ihned, jakmile to dovolí klimatické podmínky," řekl starosta. Stížností od občanů prý zatím dostal jen několik.
Kritiku některých obyvatel si vysloužila změna dlažby. Lidem vadily zejména spáry mezi žulovými kostkami. Štípané kostky proto nahradily řezané, které mají hladký povrch. Změna znamenala zvýšení ceny stavby o několik milionů korun.
Na rekonstrukci dostane město po dokončení stavby 110 milionů korun z Evropské unie a část uhradí stát. Po skončení úprav budou ve středu krajského města lavičky, pítka, kašny. Zastávky MHD se posunou do navazujících ulic, což by mělo přispět ke zklidnění ruchu.
Na náměstí také rostou nové obchodní domy. Vedle komplexů Sever a Špalíček je tam nová budova HVB Bank a společnost AZ Sanace zahájí v dubnu stavbu Paláce Zdar.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
13 let zpoždění
Pietro
24.03.06 06:54
zobrazit všechny komentáře

Související články