Petice proti výstavbě nákupního centra Galerie Stromovka

Zdroj
Letná sobě!
Vložil
Tisková zpráva
21.04.2011 12:50
My, níže podepsaní občané a přátelé Prahy 7, prostřednictvím této petice vyslovujeme nesouhlas s plánovanou výstavbou obchodního centra Galerie Stromovka a požadujeme okamžité zastavení celého projektu,

Plánovaná budova je pro prostředí Letné nevhodná jak kvůli svému naddimenzovanému objemu a problematickému architektonickému řešení, které je nedůstojné tohoto výjimečného místa, tak pro bezprostřední dopady, které by její výstavba na Letnou měla.
Realizace mohutného nákupního centra v srdci rezidenční letenské čtvrti by přinesla výrazný nárůst hustoty dopravy v místech, která jsou již dnes na hranici dopravního kolapsu. Stavba hypermarketu by rovněž v důsledku nevyhnutelně zlikvidovala dosavadní síť drobných obchodů, které výrazně přispívají ke kvalitě života na Letné.

Z těchto důvodů vyslovujeme se stavbou projektu „Galerie Stromovka“ zásadní nesouhlas a vyzýváme Městskou část Praha 7, aby iniciovala zrušení problematického pronájmu příslušného pozemku a neprodleně zahájila veřejnou diskusi o přiměřeném využití pozemku, z níž by vyšly regulativy a náplň pro vypsání veřejné architektonické soutěže.
Jsme přesvědčeni, že tento unikátní prostor by měl sloužit potřebám obyvatel Letné a nikoli prvoplánovému komerčnímu využití!

Děkujeme

Za petiční výbor:
PhDr. Richard Biegel, Ph.D.
ing. arch. Kateřina Vídenová
Adam Wlazel
Tereza Mléčková
Jitka Šosová
Anna Mašátová
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
petice
katerina videnova
23.04.11 10:12
Podpis Petice
Hana Moravkova
16.11.13 09:18
zobrazit všechny komentáře

Související články