Bratronice prodají raketovou základnu, asi zde budou byty

Vložil
ČTK
07.03.2006 10:40
Kladno

KLADNO - Zastupitelé Bratronic na Kladensku schválili prodej bývalé raketové základny. Jedenáctihektarový areál za 11 milionů korun získá investiční společnost Czech property investmens. Přesný investiční záměr společnosti zatím není znám, ale areál bude pravděpodobně využit pro účely bydlení. Částečně by také bývalé kasárny mohly sloužit jako skladovací prostory. Informují o tom dnešní Deníky Bohemia ve svém kladenském vydání.

Získané peníze v Bratronicích použijí na splacení téměř čtyřmilionového dluhu za výstavbu kanalizace a plynofikace. Zbylé finance chtějí Bratroničtí využít na výstavbu vodovodu v Bratronicích, Bělči a Horním i Dolním Bezděkově. "Penězi z prodeje chceme také pokrýt studii rozvoje obce," řekl listu bratronický starosta Vladimír Štěrba.
Areál v původní hodnotě 87,4 milionu korun získala obec se zhruba 800 obyvateli bezúplatným převodem od ministerstva obrany. Jeho tržní cena je nyní podle posudku 13 až 15 milionů korun.
Prodej kasáren do soukromých rukou podle starosty neohrozí již dříve na duben naplánovanou přehlídku vojenské techniky Bratroňská kasárna. Tradiční hudební festival Bratroňský džbán se tentokrát místo v kasárnách v červnu uskuteční přímo v obci. Účast, na něm již přislíbili britští Face up a Aim. Z domácích interpretů se pak například představí skupiny Brutus a The Beatles revival, pozvání přijali i Petr Bende, Ivan Hlas či Peter Nagy.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
1993
koník
22.04.06 11:22
zobrazit všechny komentáře