Fasádu před nárazy a povětrnostními vlivy lépe ochrání malta Ceresit CT 85

Vložil
Tisková zpráva
06.04.2011 11:30
Lepicí a stěrková malta Ceresit CT 85 je určena k lepení desek z pěnového polystyrénu a k aplikaci armovací vrstvy vyztužené síťovinou se skelným vláknem v konktatních systémech zateplení budov Ceresit Ceretherm.

Lepicí a stěrková malta Ceresit CT 85 je modifikovaná třemi zesílenými typy mikrovláken a díky jejich unikátní kombinaci a struktuře (vzájemné interakce a optimální délky jednotlivých mikrovláken) je pak více odolná proti prudkému vyschnutí a následnému vzniku smršťovacích trhlin nebo vypraskání. Fasádní tepelněizolační kontaktní systémy Ceresit Ceretherm, jejichž součástí je i malta Ceresit CT 85, pak při správné aplikaci všech vrstev systému vykazují větší odolnost proti nárazům.

Ceresit CT 85 je vodostálá a mrazuvzdorná a vykazuje vysokou přilnavost k minerálním podkladům i polystyrénu. Kromě zvýšené odolnosti vůči prudkému vyschnutí a vzniku trhlin je odolná i vůči povětrnostním vlivům, zvláště vůči velmi nízkým a velmi vysokým teplotám. Mezi její charakteristiky patří i paropropustnost a flexibilita. Malta velmi dobře odolává i náročným podmínkám při aplikaci – například prudkému přímému slunci a větru a díky tomu snižuje riziko poruch fasády.

Malta Ceresit CT 85 je další ukázkou silného inovačního potenciálu společnosti Henkel a její výrobce i tímto výrobkem reaguje na rostoucí požadavky trhu a na vysoké kvalitativní standardy současných systémů ETICS. Díky větší odolnosti vůči mechanickým nárazům a vnějšímu poškození tak fasádní systémy Ceresit Ceretherm neslouží jen jako izolační systémy, ale poskytují i esteticky dokonalý vzhled budovy.

Zateplovací systém Ceresit Ceretherm s lepicí maltou Ceresit CT 85 byl například použit i na fasádě spinální jednotky ve FN Brno Bohunice - na ploše cca 3.200 m² (z toho 2.000 m² zateplených) byly použity nátěry, lepící malty a probarvené pastovité omítky Henkel- Ceresit. Dle doporučení technických poradců firmy Henkel ČR byl u spinální jednotky použit zateplovací systém Ceresit Ceretherm Wool Classic, který je ověřen jako odolný vůči biologickému napadení, silnějším nárazům, povětrnostním vlivům a ve variantě s minerální omítkou odpovídá požární klasifikaci A1 (nehořlavý). Tento systém se používá pro novostavby i rekonstrukce fasád např. u objektů s přísnými požárními požadavky včetně vysokých budov a veřejných budov (školy, nemocnice, obchodní centra, tělocvičny, zábavná střediska atd.). Konečná fasádní povrchová úprava byla realizována silikonovou omítkou hlazenou Ceresit CT 74, která se dodává ve více jak 250 odstínech a je vhodná pro použití na místech, kde je žádoucí vysoká paropropustnost. Mezi její další charakteristické vlastnosti patří i odolnost vůči povětrnostním vlivům, znečištění a biologickému napadení.

http://www.ceretherm.cz/ceresit-ct-85/

http://www.ceretherm.cz/ceresit-ct-84-express/     

0 komentářů
přidat komentář

Související články