Nová rustikální kolekce Kährs Da Capo – dřevěné podlahy, které stárnou s noblesou

KPP představuje první letošní novinku v sortimentu dřevěných vícevrstvých podlah Kährs - dekory s neobvyklou kresbou, umocněnou dřevěnými kolíky zapracovanými do struktury povrchu.

Vložil
Tisková zpráva
14.03.2011 01:00
První měsíce roku jsou výzvou pro všechny výrobce z různých průmyslových sfér k představení svých nových produktů na veletrzích mezinárodního významu. V sou- vislosti s podlahovými krytinami zmiňme například veletrh BAU v Mnichově nebo hannoverský Domotex. Na obou zmíněných veletrzích prezentoval své novinky také švédský výrobce dřevěných vícevrstvých parket Kährs, jehož výhradním dovozcem pro český trh je společnost Kratochvíl parket profi - ta krytiny dále distribuuje svým obchodním partnerům i do speciali- zovaných prodejen 1 FLOOR.

Novinka v sortimentu Kährs, kterou KPP představuje jako první, nese název Da Capo a nadchne svým rustikálním vzhle- dem, podtrhujícím přirozenou krásu hrubě opracovaného dřeva. Všech devět dubo- vých dekorů se vyznačuje vykreslením dřeva ve své nejpřirozenější kráse, charakteristické jsou velké suky a praskliny i speciální dřevěné kolíky zapracované do struktury povrchu, chráněného vrstvou přírodního oleje. Hledáte-li novou krásnou podlahu, která však působí starobylým až venkovským dojmem, pak se určitě za- měřte na exkluzivní kolekci Kährs Da Capo. 

Nové krásné a kvalitní dřevěné podlahy, které vypadají, jako by se na nich již řadu let podepisoval čas, jsou snem mnoha milovníků přírodních materiálů. Materiálů, u nichž jsou zachovány a umocněny jejich přirozené vlastnosti a kvality. A přesně tyto rysy zdůraznili designéři Kährs při tvorbě kolekce Da Capo. Kolekce se vyznačuje naturální až syrovou krásou dřeva a podtrhuje hřejivý charakter tohoto materiálu. Stylový rustikální design dekorů dokazuje, že dřevo je jedním z mála materiálů, které dokážou stárnout s noblesou a elegancí a u kterých může být projev stáří ceněným benefitem.

U všech devíti 1lamelových dekorů dubové kolekce Da Capo se setkáte se starobylým vzhledem povrchu, velké suky, přiznané letokruhy, spáry i praskliny až rýhy jsou u těchto parket předností. Dřevina dub navíc již od své podstaty tyto prvky krásně podtrhuje, vždyť právě s dubem se ve starých roubenkách a venkovských staveních setkáme nejčastěji. Vybírat můžete z pěti dekorů s kartáčovaným povrchem, upravovaným speciálními technikami pro získání jedinečných přirozených odstínů. Další čtyři dekory se odlišují především svou neobvyklou kresbou, umocněnou dřevěnými kolíky zapracovanými do struktury povrchu. Dekory Sparuto a Patina zdobí kolíky ve tvaru čtverců, dekory Arcaico a Unico zase kolíky ve tvaru motýlů. Přesně takové byste našli v interiérech starých dřevěných roubenek.

Vícevrstvá konstrukce palubek s rozměry 1900x190x15 mm umožňuje pokládku jak plovoucím způsobem, krytina je z výroby vybavena zámkovým spojem Woodloc®, tak samozřejmě celoplošným lepením. Výjimečnou povrchovou úpravu lamel této moderní kolekce nese vrchní 3,6 mm silná nášlapná vrstva z dubu. Neustále se zdokonalující výrobní technologie Kährs umožňují konstruovat palubky tak, aby byly stabilní, těsné a co nejvíce odolné vůči poškození. Krytinu chrání vrstva přírodního oleje a lze ji umístit i na podlahové vytápění.

Jednotlivé dekory Kährs z kolekce Da Capo pořídíte u obchodních partnerů KPP anebo v prodejnách specializované maloobchodní sítě 1 FLOOR. Přehled prodejců včetně dalších informací o podlahových krytinách naleznete na www.kpp.cz a www.1floor.eu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články