ZUMTOBEL představuje nejvýznamnější novinky pro podzim 2010

Vložil
Tisková zpráva
08.12.2010 11:00
Zumtobel Lighting

1. MILDES LICHT V LED
Vestavné svítidlo
S účinností až 60 lm/W má svítidlo MILDES LICHT V LED až o 40% vyšší účinnost než verze s klasickými zdroji předešlé generace. V kombinaci s vysokou životností, až 50.000 hodin, se jedná o svítidlo vhodné pro ekonomicky efektivní LED světelná řešení hlavního osvětlení kancelářských budov. Celkově přebudovaný systém optiky zajišťuje brilantní, vyrovnané nasvětlení. LED světelné zdroje jsou skvěle rozptýlené již primární optikou a zajišťují rovnoměrné osvětlení pracovního prostoru. Stabilní bílá s teplotou 3000 K nebo 4000K a index barevného podání Ra větším než 80 charakterizuje vysokou kvalitu světla MILDES LICHT V LED. Dostatečně dimenzované pasivní chlazení zajišťuje dokonalý tepelný management a tím vysokou životnost a stabilní kvalitu. Výměnné LED jednotky činí z MILDES LICHT V LED nadčasové svítidlo pro kancelářské prostory.
Design: James Irvine
www.zumtobel.com/ml

2. PANOS INFINITY Tunable White
Skupina downlight
PANOS INFINITY LED Tunable White je jedinečný downlight s možností dynamického řízení barvy světla – teploty chromatičnosti, s cílem simulovat přirozený denní rytmus světla. V závislosti na situaci, architektuře, nebo nasvětleném objektu může uživatel flexibilně nastavovat teplotu chromatičnosti v rozsahu 2700K až 6500K. Vysoká kvalita barevného podání (Ra 90) svítidla PANOS INFINITY Tunable White zajišťuje zachování barev nasvětlených objektů. K ovládání je možné využít řídící modul CIRCLE, nebo dotykový panel Emotion. Při teplotě chromatičnosti 2700K svítidlo PANOS INFINITY LED Tunable White dává světelný tok 1600 lm při spotřebě pouze 27W.
PANOS INFINITY LED Tunable White je průkopník trhu ve svém segmentu. Vysoká účinnost a kvalita světla spolu s dynamikou teploty chromatičnosti otevírá nové rozměry pro světelná řešení.
Design: Christopher Regfern, Sottsass Associati
www.zumtobel.com/panosinfinity

3. OPURA LED&Hybrid
Stojací lampa
Špičková technologie a luxusní vzhled. Na design orientovaná svítidla řady OPURA byla rozšířena o model plně LED a hybridní verzi. OPURA LED se může pochlubit nezávislým řízením přímé a nepřímé složky a dále bezúdržbovými světelnými zdroji. Hybridní stojací lampa kombinuje výhody LED zdroje použitého na přímé osvětlení a vysoce účinné zdroje TC-L pro celkové osvětlení. Všechny varianty používají technologii MPO+ a řídící jednotku SensControl II. Jedná se o perfektní efektivní světelné řešení osvětlení pracovního místa bez odlesků.
Design: Peter Andres & ON Industriedesign
www.zumtobel.com/opura

4. ARCOS LED Tunable White
Systém reflektorů
Skupina reflektorů ARCOS je rozšířena o technologii Tunable White LED.  Teplota chromatičnosti je nastavitelné v rozsahu 2700 až 6500 K a koeficient barevného podání Ra je více než 90.  Jedná se o ideální svítidlo pro muzea a prodejny. Svítidla jsou stmívatelná po DALI.
Design: David Chipperfield
www.zumtobel.com/arcos

5. ARCOS LED Tempura
Systém reflektorů
Světlo v dynamice barev a libovolně nastavitelná teplota chromatičnosti v rozsahu 2700 až 6500 K jsou typické rysy nového reflektoru ARCOS LED Tempura 25W. Špičková LED technika v řadě ARCOS 3 skvěle doplňuje systém spotů. Ucelené světelné řešení je možné vytvořit v jednom designu svítidel. Brilantní světlo v širokém rozsahu barevného podání i intenzity je skvělé pro zvýraznění detailů ale i doladění celkové atmosféry světelného projektu.
Design: David Chipperfield
www.zumtobel.com/arcos

6. SUPERSYSTEM
Nouzové osvětlení
Začlenění osvětlení únikových cest a antipatického osvětlení do hybridního světelného systému SUPERSYSTEM je unikátní v prodejním segmentu. Zdroj a baterie jsou kompletně zasazeny do H, nebo S lišty systému. Vysokovýkonný LED zdroj 2,4W systému RESCLITE je zabudován do řady SUPERSYSTEM. Díky integrované funkci kontroly režimu je zajištěn konstantní světelný tok po celou dobu pracovního režimu. Nouzové osvětlení SUPERSYSTEM může být připojeno k samostatné, nebo centrální baterii nebo v systému ONLITE.
Design: Supersymetrics
www.zumtobel.com/supersystem

7. SUPERSYSTEM
Nově s řízením DALI
Nové LED moduly 2,5 nebo 4,5W mohu být také řízeny a stmívány v protokolu DALI.
DALI modul s měničem jsou dodávány v kompaktní montážní desce a mohou být umístěny v systému, mimo jednotku spotů. To umožňuje kompaktní uspořádání spotů, nebo design po jednotlivých segmentech. SUPERSYSTEM má samozřejmě zachovány taky všechny původní funkce.
Design: Supersymetrics
www.zumtobel.com/supersystem

8. ONDARIA LED
Opálové kruhové svítidlo
ONDARIA následuje ducha současné doby: nová LED verze vyniká bílým světlem 4000K s koeficientem barevného podání  Ra > 80. Kruhové LED svítidlo s jemným světlem plně zapadá do předchozí řady s klasickými zdroji. Opálový difuzér skrývá jednotlivé LED zdroje, tak že je nevnímáme, a prostor je zaplněn jemným, rovnoměrným světlem. Díky dlouhé době bez servisu a stabilní teplotě chromatičnosti je ONDARIA LED označena jako bezúdržbová. Navíc je instalovaná zátěž LED svítidla snížena o více než 58% oproti klasické verzi.
Design: Stefan Ambrozus
www.zumtobel.com/ondaria

9. VALUEA LED
Svítidlo do vysokých hal
Svítidlo VALUEA LED skvěle nahrazuje konvenční svítidla ho vysokých hal. Bez fáze žhavení, nebo problémů při opakovaných startech a se skvělým podáním barev (Ra > 90) je LED verze ideálním svítidlem s vysokou kvalitou světla. VALUEA byla konstruována pro IP 54 a pracuje bez problémů i v případě otřesů. VALUEA LED je navržena jako lineární svítidlo a je zvláště určeno pro aplikace do prostorů s chladným prostředím.
www.zumtobel.com/valuea

10. CLEAN LED
Svítidlo do čistých prostorů
Bezúdržbové svítidlo CLEAN LED do čitých prostorů se pyšní vynikajícím barevným podáním a bezúdržbovým provozem 50.000 hodin, kdy zajišťuje minimálně 70% původního světelného výkonu. Uplatnění nalezne především v osvětlení operačních sálů, kde je požadována dlouhá doba bez údržby. CLEAN LED je dodáván jako zapuštěné svítidlo s koeficientem barevného podání Ra > 90 s potřebnou ochranou IP 54/65. Světelný výkon LED verze je srovnatelný s klasickými svítidly 2x80W nebo 3x54W. Svítidlo CLEAN LED bez problémů splňuje požadavky kladené na osvětlení pro operační sály a navíc zabudované svítidlo s minimální optikou zajišťuje perfektní omezení oslnění a distribuci světla.
www.zumtobel.com/clean

> www.zumtobel.cz

0 komentářů
přidat komentář