Mladá Boleslav do konce roku vybuduje parkovací dům

Zdroj
Pavel Šubrt
Vložil
ČTK
26.02.2006 22:45
Mladá Boleslav

MLADÁ BOLESLAV - Město Mladá Boleslav do konce letošního roku postaví parkovací dům u Jaselské ulice. Přehodnotilo původní projekt a snížením kapacity objektu ze 157 na 110 míst ušetří peníze i na úpravy okolních ulic a zlepšení dopravní situace v okolí. ČTK to řekl náměstek primátora Robin Povšík.

Plánovaná stavba parkovacího domu poblíž úřadu práce souvisí s výstavbou nedalekého vysokoškolského areálu. Může ale sloužit i pro potřeby nedalekých středních škol, bank či divadla. Zastupitelé sice původně schválili podstatně nákladnější variantu, ale své rozhodnutí na návrh vedení města minulý týden změnili. Podle Povšíka by si původní projekt vyžádal neúměrné náklady jak při výstavbě, tak při jeho provozu.
Ušetřením nákladů na parkovací dům město získá i potřebných osm milionů korun na související rekonstrukci Tovačovského ulice, kde tak vznikne i 27 parkovacích míst. Bude moci vybudovat i okružní křižovatku v současném nepřehledném křížení ulic Havlíčkova a Jaselská. Podle Povšíka si všechny tyto investice celkem vyžádají náklady kolem 51 milionů korun, které nejsou zahrnuty ve schváleném rozpočtu města na letošní rok. Bude je proto nutné zajistit například pomocí dotace či úvěru.
Město musí podřídit harmonogram výstavby plánovaných akcí stavbě vysokoškolského areálu, který připravuje automobilka Škoda Auto. Podle Povšíka by v březnu měla automobilka své plány v této lokalitě upřesnit. Předpokládá, že do konce roku by tam pak město mohlo zvládnout všechny své projekty.
Nedávno začal zkušební provoz garážového domu na sídlišti v severní části města. Magistrát zvažuje i další parkovací objekty v blízkosti městského stadionu a na Komenského náměstí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články