Svítidlo ELEEA společnosti Zumtobel

nový rozměr kvality osvětlení, designu a energetické účinnosti

Vložil
Tisková zpráva
16.11.2010 09:00
Zumtobel Lighting

Ingenhoven Architects

V době, kdy na celém světě hledáme úspory a šetrný přístup k životnímu prostředí, stanoví společnost Zumtobel nový rozměr pro kvalitu osvětlení. Svítidla ELEEA  představují novou generaci kancelářských svítidel, která se vyznačují mimořádnou hospodárností v kombinaci s vysokou flexibilitou osvětlení. Se světelnou účinností nad 90% stanoví ELEEA nové standardy v segmentu přímo / nepřímých svítidel. Současně je ELEEA kombinací flexibilní funkčnosti a skvělého designu zdůrazněného osobitými, jednoduchými křivkami.
ELEEA byla navržena ve spolupráci s architektonickým studiem Ingenhoven Architekten s cílem zapůsobit vlastním, záměrně nenápadným, až strohým designem. Architekt Lutz Büsing ze studio Ingenhoven Architekten vysvětluje: “Jemně zaoblené vertikální hrany svítidla kontrastují s ostrými horizontálními liniemi; čistě bílý korpus chce doslova odhmotnit svítidlo a odstranit hranice mezi prostorem a technickými, funkčními částmi“. ELEEA má přísně lineární design s čistými barvami a stylem, který ladí s moderní architekturou.  Jako přímočarý prvek se ELEEA začleňuje do prostoru díky jasnému vymezení barvy a řeči tvarů. I technické součásti jako jsou držáky a spojovací prvky jsou v bílé barvě. Stropní baldachýn vyvinutý výhradně pro svítidlo ELEEA je funkčním detailem důsledně vytvářené rodiny svítidel. Je vyjádřením stejné řeči tvarů a kombinuje ji s vysokou funkčností.

ELLEA kombinuje vysokou energetickou hospodárnost přímého svítidla s harmonickým rozložením jasu na stropech a zdech, typickým pro nepřímá svítidla. Díky velice širokému rozložení svítivosti vytváří vysokou rovnoměrnost a zajišťuje tak vertikální hladinu osvětlení pro příjemnou atmosféru. ELEEA je díky parametrům 2 W/m²/100 lx moderním, současným přímo/nepřímým řešením osvětlení.

Špičkové svítidlo ELEEA LED - Hybrid otevírá možnosti pro design a světelná řešení nejnáročnějších interiérů díky široké nabídce rozdílných světelných zdrojů, které mohou být zapínány, nebo stmívány vzájemně nezávisle. LED zdroje, jako nepřímá složka, osvětlují strop a stěny, trubice zářivek jsou použity na přímou složku svítidla.

U zavěšených svítidel se inovativní systém optiky skládá z patentem chráněného horního a příčného reflektoru. ELEEA tak jasně a rovnoměrně osvětluje strop již pro minimální vzdálenost svítidla pouze 15cm. Vrchní, perforovaný reflektor propouští 25% světla na strop.

ELEEA je dodávána v kompaktní jednotlivé, nebo dvojité délce. Pro systém kontinuálních linií jsou dostupné propojovací členy a elegantní rohové spojky. Zavěšená i přisazená verze je dostupná s mřížkou, nebo optikou LRO (Luminance Reduction Optic).

Od 1. dubna 2010 nabízí Zumtobel mezi prvními výrobci svítidel pětiletou záruku na kompletní paletu svých výrobků a také ELEEA je dodávána s touto garancí. Tímto krokem zvýrazňuje Zumtobel vedoucí postavení v oblasti inovace, designu a kvality. Jednostranné prodloužení záruky na 5 let se vztahuje na kompletní osvětlovací systém od společnosti Zumtobel, včetně předřadných nebo provozních komponent. U svítidel s LED zdroji jsou součástí záruky také tyto LED diody. Výjimku tvoří pouze opotřebitelné díly jako konvenční zdroje, nebo baterie nouzových svítidel.

Většina svítidel ELEEA má označení eco+. Jedná se o nové označení produktů vysoké kvality které vychází z kriterií, hodnotících energetickou spotřebu, šetrnost k životnímu prostředí a kvalitu osvětlení. eco+  je srovnávací označení výrobků, které vyhodnocuje celý systém použitých součástí spolu s kvalitou světla označeného svítidla. Společnost Zumtobel u svých produktů pro hodnocení eco+  požívá kriteria o 20% přísnější, než jsou obecně stanovené hodnoty.
0 komentářů
přidat komentář