Architekti a umělci se ukážou na druhé PechaKucha Night v Ostravě

Zdroj
Martina Helánová
Vložil
ČTK
04.11.2010 13:20
Ostrava

Ostrava - Architekti a další umělci se v prosinci představí v Ostravě na PechaKucha Night, která se v krajském městě uskuteční podruhé. Návštěvníci se mohou těšit například na architekta Adama Gebriana, který je spojen se zamýšlenou proměnou Černé louky, na fotografy ze skupiny Boys Play Nice či designem porcelánu proslaveného Daniela Piršče, jemuž nemoc nedovolila vystoupit na srpnové akci, řekl dnes ČTK za organizátory setkání Pavel Polok.

    PechaKucha Night se tentokrát z prostor Provozu Hlubina přesune do známého klubu Fabric. "PechaKucha Night je o kreativitě, nápadech a nových úhlech pohledu, proto jsme se rozhodli obměňovat i místo pořádání. Chceme účastníky překvapovat ostravskými možnostmi," vysvětlila Klára Žilová, jedna z organizátorů akce.
    Dodala, že zatímco z Provozu Hlubina dýchala atmosféra a historie Ostravy, taneční klub Fabric ukazuje, co se dá v Ostravě na odkazu této historie vybudovat. Klub vznikl z kolejového depa a oproti Provozu Hlubina má nejen větší kapacitu, ale i kvalitnější technické zázemí.
    PechaKucha Night je postavena na formátu prezentací, kdy každá má přesně 20 snímků a každý z nich lze komentovat přesně 20 vteřin. "Prezentující tak publikum nenudí přílišnými detaily, ale spíše představuje nové ideje a koncepty, což otevírá akci široké veřejnosti," podotkl Polok.
    Dodal, že se všemi prezentujícími mají účastníci možnost neformálně diskutovat po skončení prezentací, které se uskuteční 4. prosince. Prvního ostravského setkání se účastnilo asi 400 návštěvníků.
    První PechaKucha Night se konala v roce 2003 v Tokiu a stojí za ním architekti Astrid Kleinová a Mark Dytham ze studia Klein-Dytham Architecture. Z akce se stal hit a začala se rozšiřovat po celém světě. V Tokiu se koná dodnes. PechaKucha Night se pravidelně konají na všech kontinentech ve více než třech stovkách měst. Více informací o akci lze získat také na webových stránkách www.pkno.cz.
0 komentářů
přidat komentář