V jižní části Brna se kvůli nové tramvajové trati strhávají domy

Vložil
ČTK
01.11.2010 11:50
Brno

Brno - V brněnské části Komárov se v minulých dnech začaly strhávat domy. Demolice má připravit terén pro novou tramvajovou trať mezi centrem metropole a jižně položeným Komárovem. Při nulté etapě projektu, kterou před prázdninami schválila městská rada, bude strženo 30 domů.
    Jako první začali dělníci bourat bývalý železniční objekt u trati. Přípravné práce v  ulici Plotní, které mají trvat čtyři roky, budou stát celkem 260 milionů Kč. Náročné prý nejsou demolice, ale především úprava kanalizace.
    Výstavba asi 1,5 kilometru nové tratě přijde celkem na zhruba dvě miliardy korun. Tramvaje by po nové trati měly začít jezdit v roce 2016.
    Zatím jezdí tramvaje do Komárova po ulici Dornych. Tato trasa ale bude zrušena a nahradí ji nová po ulici Plotní. Z Dornychu by měla vzniknout čtyřproudová komunikace jako vyústění Bratislavské radiály k centru.
    Tím by se měla zlepšit dopravní obslužnost části města, a to především jižního centra, které sousedí s  Komárovem. V budoucnu se tam počítá s rozsáhlou výstavbou - měla by to být to nejmodernější část Brna.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
bourani
rudvik
02.11.10 05:47
krabice
Jan Sommer
02.11.10 09:02
zobrazit všechny komentáře

Související články