Na zbourání Labské boudy lze využít evropské dotace

Vložil
ČTK
01.11.2010 08:45
Hradec Králové

Zdeněk Řihák

Hradec Králové - Na zbourání Labské boudy v Krkonoších a zahlazení případných ekologických škod bude stát moci využít evropské peníze. Tento fakt by mohl výrazně přispět k rozhodnutí ministerstva životního prostředí dát odkupu Labské boudy zelenou. Informoval o tom dnes Český rozhlas Radiožurnál.
    Z rozpočtu resortu by byly potřeba peníze už jen na spolufinancování a samotný odkup hotelu, řekl náměstek ministra životního prostředí Tomáš Tesař. Majitel chce za budovu okolo 30 milionů korun. Vedení resortu nyní zjišťuje, jakou metodou nejlépe zjistit, kolik bude sanace boudy a půdy pod ní ve skutečnosti stát.
    "Nevíme, na jaké úrovni je tam případná kontaminace podloží, kvůli systému provozu vytápění po více než 20 let. To je dnes předmětem zkoumání, co jsme schopni nějakým způsobem monitorovat a co ne," uvedl Tesař.
    Ministerstvo se rozhodne do Vánoc. Pokud ale stát hotel v  první zóně Národního parku od soukromého vlastníka nekoupí, bude hotel v přísném režimu, aby nezatěžoval vzácnou přírodní lokalitu.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Prý komunistická architektura.
skřivánek
04.11.10 09:00
zobrazit všechny komentáře

Související články