Výstava ukazuje "Londýn budoucnosti" - po podnebních změnách

Vložil
ČTK
28.10.2010 12:00
Velká Británie

Londýn

Fosterova "Okurka" se po pádu globální ekonomiky proměnila v azyl upchlíků z rovníkových oblastí hledajících obživu na severu (Image © Robert Graves and Didier Madoc-Jones)
Londýn - Bruslaři na Temži, Buckinghamský palác obklopený obrovskou barákovou kolonií, Londýn zaplavený, jako dnes bývají Benátky - takové a podobné snímky obsahuje výstava "Pohlednice z  budoucnosti" v londýnském městském muzeu (Museum of London). Digitálně upravené obrazy ukazují možné důsledky globálních podnebních změn pro britskou metropoli.
    Tvůrci obrázků Robert Graves a Didier Madoc-Jones řekli, že je inspirovaly studie o podnebních změnách a jejich projevech a důsledcích, jako jsou oteplování planety, zvýšení hladiny moří a nedostatek potravin hrozící stále většímu počtu lidí na Zemi.
    "Chtěli jsme vytvořit prostor, ve kterém by se lidé mohli zamyslet nad tím, jaký budou mít podnební změny dopad na jejich životy. Záměrně jsme vybrali místa, která každý zná," uvádějí na své internetové stránce.
    Na "pohlednicích" je tak třeba Trafalgarské náměstí, na němž admirál Nelson z výše svého sloupu shlíží na krámky mimoevropských přistěhovalců, z moderní budovy ze skla a oceli ve tvaru okurky je "výškový slum" a na zaplaveném prostranství před "Big Benem" se sází rýže.
    Výstava potrvá až do března. Někteří kritici ji označují za senzacechtivou, napsala agentura Reuters.

Image © Robert Graves and Didier Madoc-Jones (Background photography © Jason Hawkes)

> www.london-futures.com
0 komentářů
přidat komentář