Lednice chce začít stavět lázeňskou kolonádu za 100 mil.

Vložil
ČTK
15.10.2010 15:50
Lednice (Břeclavsko) - V Lednici na Břeclavsku by se příští rok měla začít stavět lázeňská kolonáda a přilehlé promenády v celkové hodnotě 100 milionů korun. ČTK to sdělil starosta Libor Kabát. Začne tak druhá etapa výstavby lázeňského komplexu.
    První lázeňská budova byla v Lednici otevřena v roce 2007, loni lázně získaly od ministerstva zdravotnictví statut přírodních léčebných lázní. Podle Kabáta jsou lázně žádané, ubytovací kapacity jsou stále naplněné.
    Peníze na stavbu kolonády a promenád by měla Lednice dostat ze strukturálních fondů Evropské unie. Podle Kabáta se v  uplynulém roce vyskytly jisté komplikace ohledně toho, kolik bude obec muset doplatit. "V tuto chvíli existuje předpoklad, že se projekt podaří financovat v  původním rozsahu," řekl Kabát.
    Podle starosty je důležité, že rozšiřování lázeňského projektu podporuje kraj. Ve středu jihomoravský hejtman Michal Hašek podepsal memorandum o podpoře lázeňských projektů v Lednici a Pasohlávkách u nádrže Vodní Mlýny.
    Podle Kabáta by nová kolonáda měla vést nad lázeňským domem Perla a měla by se stát přirozeným centrem lázní. Promenády by zase měly vést od lázeňského centra až k Mlýnskému rybníku. "Vznikne tak prostor, kde budou moci lázeňští hosté relaxovat," podotkl Kabát.
    Lázně Lednice, kde pacientům pomáhá léčivý pramen jodobromové vody, se podle starosty soustřeďují především na samoplátce. Lázeňský dům Perla má kapacitu 80 lůžek. Podle starosty se chystá přístavba dalších lázeňských budov. Ubytovací kapacity by se měly časem zvýšit až na 500 míst.
    Do lázní míří pacienti po operacích, úrazech a lidé s problémy pohybového ústrojí. Chloubou Lednice, která by se časem chtěla stát vyhlášenou jihomoravskou lázeňskou lokalitou, je její zámek zapsaný na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.
0 komentářů
přidat komentář

Související články