Mjölk architekti věnovali městu Liberec saunu

Zdroj
mjölk architekti
Vložil
Tisková zpráva
16.09.2010 18:50
mjölk architekti

Chlapci z libereckého ateliéru mjölk architekti splnili svůj slib, daný na včerejší Pecha Kucha Night, a přes noc vybudovali na liberecké přehradě veřejnou saunu.
Sauna stojí od dnešního rána na dosud nevyužívané chátrající betonové platformě, která vyrůstá z vodní plochy Liberecké přehrady jen pár desítek metrů od veřejné promenády a pláže. Jde o veřejností hojně užívaný prostor, kde obzvláště v letních měsících panuje čilý společenský ruch.
Ke stavbě sauny nebylo vydáno žádné povolení a celá plánovaná akce byla do poslední chvíle držena v tajnosti. Nábřeží přehrady a dotčená betonová platforma jsou v majetku města Liberce, vodní plocha nádrže je majetkem Povodí Labe, s.p. Žádný z dotčených orgánů se k nově vybudované sauně ještě nevyjádřil. S napětím očekáváme, jak se k celé věci postaví.
Ateliér mjölk architekti pořádá dnes v 17:00 pobřežní slavnost, v rámci které bude sauna slavnostně předána městu Liberec. Od zítřejšího dne je sauna k dispozici všem obyvatelům města, a to zcela zdarma. Provoz sauny bude zajišťován z nedaleké kavárny, kde budou k dispozici klíče od objektu a možnost zakoupení dřeva do kamen. Z nástupního místa na nábřeží se lze dostat k sauně pomocí loďky s vesly.
Ateliér mjölk architekti chce tímto počinem upozornit na neomezené možnosti kultivace veřejných míst a veřejného života, ke které stačí jen nápad, nadšení pro dobrou věc a trocha peněz.
7 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Dobře Vy!!
čmelda
16.09.10 08:14
...
ondrejcisler
16.09.10 10:19
krása !!
kamila pajerova
16.09.10 10:10
Jen tak dal!
Tomas Chleborad
17.09.10 12:25
Hezky,
Vích
17.09.10 09:49
zobrazit všechny komentáře

Související články