Hřebejk natočí detektivku v Přikrylově vile Věry Chytilové

Zdroj
Alexandra Malachovská
Vložil
ČTK
13.09.2010 20:50
Praha

Praha - Herec Luděk Munzar se v novém detektivním příběhu Jana Hřebejka Nevinnost, jehož premiéra je plánována na 20. ledna příštího roku, objeví v roli lékaře. Na filmové plátno se vrací po několikaleté přestávce, kdy se věnoval převážně rodině. ČTK dnes na natáčení řekl, že jej nabídka překvapila.
    "Mělo se za to, že všechno odmítám, ale neměl jsem co odmítat, když nikdo nevolal. Žil jsem ale život naplno," řekl Munzar. Upozornil, že nabídku na filmovou roli dostal po několika desítkách let. "Pan režisér našel odvahu, vzpomněl si na 'starého dědka' a když jsem zjistil, že to nebude žádná velká role ani časově příliš náročné, souhlasil jsem," uvedl sedmasedmdesátiletý Munzar.
    V detektivce, která se natáčí z velké části ve vile režisérky Věry Chytilové v Troji, se Munzar představí jako hlava rozvětveného rodinného klanu. "Příběh je zajímavý. Žádnou významnou roli ale nemám. Jsem jen nejstarší z lékařské rodiny," prozradil. "Chovají se ke mně slušně, uctivě, nebijí mě, dokonce mi pomáhají do pyžama. Točím 'postelovou scénu' po 60 letech," zažertoval herec.
    Podle režiséra se Munzar ujal role důstojného, důvěryhodného a charismatického muže, ke kterému rodina vzhlíží. "Role není velká, ale důležitá. Jsem rád, že ji přijal," řekl ČTK Hřebejk. Herec je podle něj v dobré formě, nehledě na vážnou nemoc, kterou prodělal v minulých letech.
    Příběh se podle režiséra odehrává kolem obvinění jednoho z členů rodiny ze zneužívání mladistvé. "Je to psychologické drama. Tématem filmu je pohled do rodiny, na kterou dopadne granát obvinění. Ukáže se, že všechno tam není v  pořádku," naznačil obsah filmu.
    Hlavní role Hřebejk svěřil Aně Geislerové a Ondřeji Vetchému. "Chtěl jsem ale, aby ten příběh působil věrohodně a obsadil jsem tam i herce, kteří příliš známí nejsou," uvedl. V roli jakési "Lolitky" se představí dcera Jitky Asterové Anna Linhartová. Další role hrají Alena Mihulová, Zita Morávková nebo Rebeka Lizlerová.
    Značný význam má podle Hřebejka ve filmu dům, v němž se děj odehrává. "Je to unikátní dům architekta Emila Přikryla, který si nechala režisérka Věra Chytilová postavit začátkem 70. let. Objevil se ve filmu Hra o jablko. Člověka omráčí polohou i architektonickým řešením," řekl. Pro děj snímku je prý důležitý svou polohou i interiérem. "Není to okázalý luxus. Dokresluje ale příběh 'lepší rodiny'," uvedl. Rozpočet filmu, jehož autorem námětu je spolu s režisérem scenárista Petr Jarchovský, by se měl vejít zhruba do 20 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář